Predsednik vlade Janez Janša obiskal Agilni razvojni center BSH v Nazarjah

Foto: Vir:.https://www.facebook.com/VladaRepublikeSlovenije/photos

Podjetje Hišni aparati v Nazarjah beleži že 50 letnico svojega obstoja in razvoja. Kot je v svojem govoru dejal predsednik vlade Janez Janša, je Zgornje Savinjska dolina eden najbolj čudovitih koščkov Slovenije, ampak da je bilo tukaj življenje tudi trdo.

Prav tako je omenil tudi slovensko gospodarstvo, ki kljub vsem težavam dosega lepe uspehe in predvsem napredni razvoj. Njegove besede:

Foto: Vir:.https://www.facebook.com/VladaRepublikeSlovenije/photos

Tega je veliko in to se vedno vprašam, kaj je tisto, kar je omogočilo, da nimamo samo lepih krajev in države, ampak tudi lepe in dobre dosežke.

Kdor se je rodil v teh hribih, tu okoli, ni imel enakih izhodiščnih možnosti za uspeh v življenju, kot če se je rodil sredi asfalta v Ljubljani.

Vse je bilo težje dosegljivo in za vse se je bilo treba bolj potruditi. Verjamem, da je bila to življenjska šola za tisoče ali deset tisoče izmed tistih, ki so v zadnjih 50 letih delali v vašem podjetju, in prispevali k temu, ne le, da so se tukaj zbirale pridne roke, ampak da so se zbirale tudi pametne, trmaste, vztrajne glave, ki niso zgolj kopirale dosežkov drugih, ampak so skušali ustvarjati lastne

V zadnjih desetih letih beležite vsaj tri nagrajene patente in na tej podlagi nastajajo izdelki, ki so uporabni, ki so ljudem blizu, ki jih ljudje radi uporabljajo in tudi kupujejo. Čestitke za to.

S skupnimi močmi smo dokazali, da znamo reagirati na krizne situacije in Slovenija danes hitro okreva. Hitro okreva, ker smo znali stopiti skupaj pri blaženju posledic in pri zadrževanju zaposlenosti v časih, ko so v drugih državah v podjetjih odpuščali ljudi.

Napovedana je 6.4 odstotna gospodarska rast in tudi za prihodnja leta so v napovedi Evropske komisije podatki, ki nas lahko navdajajo z veseljem. Tako glede zaposlenosti, kot padanja brezposelnosti, kot tudi pri zmanjševanju našega primanjkljaja, pa tudi pri naših potencialih za investicije. Vse to smo dosegli skupaj.

Hvala, ker ne samo vračate pozornost države, ampak ker dajete v skupne blagajne bistveno več od tega. Vse to ne bi bilo mogoče, če ne bi v teh prostorih poleg pridnih rok imeli pridne in pametne glave.

Razvojni center deluje. Prepričan sem, da bodo čez 10 ali 13 let, odvisno koliko nas bo, če se bo EU širila, ko bo Slovenija tretjič vodila Svet EU, ti načrti vidni v obliki produktov, ki se bodo že veselo prodajali. Pametni kuhinjski lonec bo takrat že imel nadaljevanje v pametni kuhinji, v kateri se bo lahko z elektronskim sporočilo naročilo večerjo.

Umetna inteligenca gre zelo hitro naprej, razvoj je nesluten. Digitalna preobrazba je nekaj, kar je tudi sicer ena od prioritet slovenskega predsedovanja Svetu EU in sedaj vidimo, kako hitri in napredni so koraki, ko gre za ustvarjanje in pretvarjanje vseh teh visokoletečih načrtov v prakso.

Vsem, ki boste delali v tem agilnem centru, želim veliko navdiha, čestitke za vse pretekle zmage in tudi za vse prihodnje, za katere vem, da bodo prišle. Ker imate v tem podjetju pozitivno kadrovsko selekcijo. V njem se zbirate tisti, ki ne izbirate zgolj shojenih poti, ampak ubirate nove. Z znanjem in trmo in to je pot k napredku.”

Ob koncu jim je še zaželel:

“…čim več zmag, čim več inovacij in patentov, ki se bodo prelili v izdelke, zaradi katerih bo življenje Slovenk in Slovencev, Evropejk in Evropejcev, lažje in boljše. Hvala lepa, ker prispevate k temu.”