OTVORITEV NOVIH PROSTOROV GLASBENE ŠOLE V PREBOLDU

www.gszalec.si
www.gszalec.si

Glasbena šola Risto Savin Žalec je v torek, 13. decembra 2016, odprla nove prostore dislociranega oddelka  v Preboldu. Uvodoma so se gostom predstavili učenci s krajšim KONCERTOM v mali telovadnici  Osnovne šole Prebold.

 

 

www.gszalec.si

Zbrane je pozdravil ravnatelj Glasbene šole Risto Savin Žalec mag. Gorazd Kozmus, ki je povedal, da so nove pridobitve zelo veseli, še posebej v času praznovanja 200- letnice javnega glasbenega šolstva na Slovenskem. V letu 2017 bo Glasbena šola Žalec praznovala 60 let, 40- letnico pa enota v Preboldu. Leta 1977 je bilo v oddelku v Preboldu vpisanih 22 otrok, ki so obiskovali pouk klavirja in harmonike.

Novi prostori v velikosti 130 kvadratnih metrov se nahajajo v mansardi Osnovne šole Prebold. Glasbeni šoli so namenjene tri učilnice za poučevanje kitare, klavirja, violine, čela in trobil ter ena večja učilnica za poučevanje teorije. Po besedah župana občine Prebold Vinka Debelaka, je ideja oziroma obljuba po novih prostorih stara vsaj 10 let. Glasbena šola je namreč izgubila takratne prostore v starem vrtcu, ker so ga porušili in zgradili novega. Ves ta čas pa se je v dogovoru z Osnovno šolo sproti prilagajalo in iskalo rešitve, ki so pripeljale do sedanjih prostorov v mansardi šole.

www.gszalec.si

Trak so ob otvoritvi prerezali učenci Ajda Križnik, Raja Lucija Kumer in Urh Štrakl.