Vir: www.zveza-gns.si

Med 12. in 18. marcem se je v Avstrijskem Innerkremsu odvijalo 2. svetovno prvenstvo gluhih in naglušnih alpskih smučark in smučarjev. Slovenske barve je na tekmovanju zastopala Anja Drev, ki se je na pot podala v spremstvu trenerja Draga Dreva in pomočnika Roka Tomažiča. Devetnajstletna Anja, članica Smučarskega kluba Mozirje, se je na svetovnem prvenstvu pomerila v smuku, superveleslalomu, kombinaciji in slalomu.

Vir: www.zveza-gns.si

Anja Drev, ki je bila leta 2015 izbrana za športnico leta, po tem, ko je osvojila bronasto medaljo na zimski olimpijadi za gluhe športnike v Hanti- Mansijsku v Rusiji, je že na prvi tekmi v ponedeljek pokazala, da je v dobri formi, ko se je zavihtela na odlično tretje mesto in si v smuku priborila bron. V torek je v superveleslalomu osvojila peto mesto, že v sredo pa se je ponovno zavihtela na zmagovalne stopničke, ko je ponovno osvojila bron. Zmagovalni oder si je delila z Rusinjo Eleno Jakovišino in Čehinjo Terezo Kmochovo.

Vir: www.zsis.si

Na četrti tekmi, je v petek v veleslalomu Anja Drev zasedla peto mesto. Slavila je Čehinja Tereza Kmochova, drugo mesto je zasedla Rusinja Elena Jakovišina, tretja pa je bila domačinka Melissa Koeck. Na zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije so zapisali, da je petkova veleslalomska tekma minila v sončnem vremenu in precej visokih temperaturah, kar se je dobro poznalo predvsem v drugem teku, ko so tekmovalke težje dosegale veliko hitrost, saj je bil sneg že precej mehak. Anja Drev je bila peta po prvem teku, in čeprav je v drugem teku štartala precej odločno in odvozila brez večjih napak, je bila vseeno prepočasna za naskok na prva tri mesta in tako osvojila končno peto mesto.

Nastop v Innerkremsu je Anja Drev zaključila z izvrstnim četrtim mestom v slalomu. Na svetovnem prvenstvu je tako Drevova osvojila dve bronasti medalji, dvakrat je bila peta in enkrat četrta. Svoje vtise o prvenstvu bo Anja Drev strnila na novinarski konferenci v ponedeljek ob 12. uri v prostorih Zavarovalnice Triglav, sporočajo na Zvezi za šport invalidov Slovenije.