V VELENJU JE BIL VROČ KONEC TEDNA

foto mojekarte.si

5. TRADICIONALNI KONCERT OB DNEVU ŽENA: Z GLASBO ZA LEPŠI JUTRI

Že peto leto zapored, tokrat v petek, 10. marca, se je v Velenju v Rdeči dvorani odvijal tradicionalni koncert ob dnevu žena: Z GLASBO ZA LEPŠI JUTRI. Letos je v razprodani dvorani nastopil Petar Grašo z gostjo Danijelo Martinovič. Posebni gost ob peti obletnici koncerta je bil Šaleški študentski oktet, kot povezovalka programa pa je nastopila Bernarda Žarn.

foto ŠŠK youtube.com

Uvodoma je prisotne nagovoril velenjski župan Bojan Kontič, kot prvi pa je nastopil Šaleški študentski oktet, ki je nastopil že na prvem koncertu ob dnevu žena. Šaleški študentski oktet predstavlja skupino bivših in sedanjih študentov vseh treh slovenskih univerz, ki jih povezuje skupna točka, ljubezen do glasbe. Skozi vsa leta delovanja so pomagali soustvarjati vokalno glasbo znotraj Šaleške doline in jo ponesti širom Slovenije in sveta. Njihov najbolj prepoznaven projekt je v zadnjem obdobju bil Ubrano jamranje, kjer so uglasbili tegobe meščanov. Šaleški študentski oktet publike ni pustil ravnodušne, ženskim poslušalkam pa so člani okteta s pesmijo na precej duhovit način razložili, kaj vse njihovi dragi počnejo, ko njih ni doma. Dušo poletnih morskih večerov je nato v dvorano ponesel glasbeni virtuoz in najbolj prodajan moški hrvaški izvajalec v Sloveniji, Petar Grašo, ki je ob 20. obletnici svoje samostojne kariere nastopil s svojo spremljevalno ekipo in posebno gostjo Danijelo Martinovič. Je zmagovalec mnogih festivalov in prejemnik prestižnih nagrad.

VELENJSKI KNAPI S TRANSPARENTI NA TEKMI RUDARJA IN GORICE

Precej bolj napeto vzdušje pa je bilo čutiti na sobotni nogometni tekmi med velenjskim Rudarjem in primorskim klubom Gorica.

Navijaška skupina kluba Rudar, Velenjski knapi, so na nogometno tekmo s seboj prinesli transparente, s katerimi so želeli izraziti nestrinjanje glede vzpostavitve izpostave Azilnega doma v Velenju. Velenjski knapi so na svoji Facebook strani zapisali, da na žalost svojega mnenja in nezadovoljstva nad dogajanjem v Velenju niso mogli izreči na tekmi, ker je velenjska policija v službi Bojana Kontiča prepovedala vnos parol na katerih je bilo zapisano: PROTI AZILNEMU DOMU, KONTIČ ODJEBI!! in NAŠIM IGRALCEM SE SEKAJO GLAVE, ODKAR NAŠ NOVI SPONZOR SO STAVE! S slednjim naj bi želeli izraziti nestrinjanje z načinom vodenja kluba, saj naj bi domači igralci v klubu “greli klopi”, medtem ko naj bi »tuji« igralci bili veliko »več vredni«.

 

foto Velenjski knapi

 

Policisti so za obvladovanje nemirov na tekmi imeli celo dva dresirana psa.

Ob vsemu dogajanju bi lahko malo za šalo, malo za res dejali, da temperature ne dviguje le vremenska napoved, tudi Velenjčani jo!