Ker so bile temperature v začetku aprila izredno visoke za ta čas, se je večina tulipanov res že razcvetela, a v Mozirskem gaju imate še vedno videti veliko lepega – lepo vabljeni na višek pomladne razstave, ki bo potekal od 27. 4. do 5.5.2024.

Mozirski gaj so po poplavah že kar lepo obnovili in čeprav jih čaka še kar nekaj dela, je park že sedaj zelo lep. Mlin čudovito ropota, vile v Začarani vasi se lahko sprehodijo po novih poteh, v prenovljenem Japonskem vrtu pa si lahko ogledate že prva spominska drevesa.

V tej sezoni so se povezali s Slovenskim društvom Hospic, ki je ustvarilo prav poseben projekt »Drevo za življenje«. Ta vabi vse Slovence, da za umrlega svojca kupijo drevo, ki bi ga posadili v Parku življenja, s tem gledali, kako spomini rastejo in se razvijajo, med opazovanjem drevesa obujali spomine ter ob enem s tem naredili tudi veliko za naravo.

Tako je Mozirski gaj postal prvi t.i. Park življenja v Sloveniji.

V času viška razstave vas čakajo še številne druge aktivnosti. Sprehodili se boste lahko med stojnicami domačih obrtnikov in majhnih podjetnikov, na ogled bosta manjši razstavi želv in ptičev, razveselili pa nas bodo tudi mladi cvetličarji in vrtnarji.

Že 25. 4. bo namreč v parku potekalo Euroskills tekmovanje mladih vrtnarjev in cvetličarjev, njihovi aranžmaji rezanega cvetja pa bodo na ogled v času viška razstave.

Lepo vabljeni k obisku v prazničnih dneh in  začutite čudovite barve in vonjave pomladi v Mozirskem gaju.

Spletno uredništvo

VIR: Mozirski gaj