Na današnji dan, 5. decembra vsako leto praznujemo obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva. Ponavadi se odločimo postati porstovljci iz različnih vzrokov. Vsakdo izmed nas se lahko čez noč znajde v stiski, mislim, da nam je pandemija Covid – 19 pokazala, kako resnično in kruto je lahko. Doleti lahko vsakogar izmed nas, prav takšni , ki so prejeli kadarkoli pomoč, pa si želijo to tudi povrniti – lahko pa gre samo za posameznike, ki radi prinašajo dobro z dobrim.

Prostovoljstvo ni samo pomoč v dobrodelnih organizacijah, je tudi pomoč prijatelju, znancu, sosedu in s tem širjenje pozitivne energije. Vključitev v prostovoljstvo pomeni tudi spoznavanje novih ljudi, novo znanje in pridobitev izkušenj.

Spoštovani prostovoljci/ke!

Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov ob tem dnevu čestita ter se zahvaljuje vsem prostovoljcem, ki pomembno dopolnjujete naše delo. Slovenijo si je v letošnjem letu kot začasen dom, pred vojno v Ukrajini, izbralo skoraj 8.000 oseb. Dragi prostovoljci/ke, v  teh časih ste se ponovno zelo izkazali. Migrantom aktivno pomagate pri vključevanju v slovensko družbo, izvajate učno pomoč za otroke, organizirate najrazličnejše aktivnosti namenjene psihološki razbremenitvi, pomagate pri urejanju vsakodnevnih življenjskih situacij.  Vaša pomoč je za nas neprecenljiva,

HVALA

Katarina Štrukelj

Spletno uredništvo

VIR: www.gov.si, 
Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov