SIROVA TORTA ALI CHEESECAKE

pixabay.com

Enostavna za pripravo in osvežujočega okusa!

SESTAVINE:

Piškotno testo:

400 g Digestive piškotov, lahko Albert keksi

300 g masla

3-4 žlice sladkorja

Nadev:

500g Maskarpone sira

4 jajca

sok 1 limone ali limete

5-6 žlic sladkorja

1 vanilin sladkor

Glazura:

400 ml Mileram smetane

3 žlice sladkorja

1 vanilin sladkor

 

POSTOPEK

Zmeljemo kekse, maslo in sladkor, da nastane kompaktno piškotno testo. Testo porazdelimo po pekaču in pečemo na 200°C samo 5 minut. Nato zmanjšamo temperaturo pečice na 170°C in pustimo, da testo malo porjavi.

V vmesnem času stepemo sneg 4- ih beljakov. V drugi posodi pa rumenjake dobro premešamo s sladkorjem, vanilin sladkorjem in limoninim sokom. Dodamo sir, premešamo ter počasi vmešamo sneg beljakov. Zmes prelijemo preko piškotnega testa in pečemo 20 minut pri temperaturi 170°C.

Med peko pripravimo glazuro. Mileram smetani dodamo sladkor in vanilin sladkor ter dobro premešamo. Po 20- ih minutah vzamemo torto iz pečice in zmes prelijemo preko torte. Pečico ugasnemo in pečemo pri ugasnjeni pečici še 5 minut.

Torto je na koncu potrebno dobro ohladiti. Najbolje je, če jo pustite v hladilniku preko noči.

pixabay.com

Okrasite jo po vašem okusu.