Enostavna za pripravo in osvežujočega okusa!
SESTAVINE:
Piškotno testo:
400 g Digestive piškotov, lahko Albert keksi
300 g masla
3-4 žlice sladkorja
Nadev:
500g Maskarpone sira
4 jajca
sok 1 limone ali limete
5-6 žlic sladkorja
1 vanilin sladkor
Glazura:
400 ml Mileram smetane
3 žlice sladkorja
1 vanilin sladkor
POSTOPEK
Zmeljemo kekse, maslo in sladkor, da nastane kompaktno piškotno testo. Testo porazdelimo po pekaču in pečemo na 200°C samo 5 minut. Nato zmanjšamo temperaturo pečice na 170°C in pustimo, da testo malo porjavi.
V vmesnem času stepemo sneg 4- ih beljakov. V drugi posodi pa rumenjake dobro premešamo s sladkorjem, vanilin sladkorjem in limoninim sokom. Dodamo sir, premešamo ter počasi vmešamo sneg beljakov. Zmes prelijemo preko piškotnega testa in pečemo 20 minut pri temperaturi 170°C.
Med peko pripravimo glazuro. Mileram smetani dodamo sladkor in vanilin sladkor ter dobro premešamo. Po 20- ih minutah vzamemo torto iz pečice in zmes prelijemo preko torte. Pečico ugasnemo in pečemo pri ugasnjeni pečici še 5 minut.
Torto je na koncu potrebno dobro ohladiti. Najbolje je, če jo pustite v hladilniku preko noči.
Okrasite jo po vašem okusu.