Velenjčani vedno bolj jezni na župana?

FOTO: pixabay.com

Velenjčani se v komentarjih na medmrežju sprašujejo, za koga je župan naredil lepo promenado, če se na njej ne sliši slovenske besede.

Nekdo je začel debato – komentarji so nelektorirani in prepisani dobesedno:

»Kaj je tej naši državi, da vsak dobi stalno bivališče in državljanstvo pri nas??? Sploh ne znajo govorit…sramota da se morajo delavci v javnih ustanovah učit albansko kot je bil enkrat razpis na zavodu za zdravnika!!!!!!

če gremo mi v avstrijo, anglijo, na norveško se moramo mi naučit njihovega jezika!!!

kdaj so spet volitve za župana, kaj je ta naredil za nas??? promenado??? kaj imamo od nje če jo bodo uničili ostali narodi, ki še govoriti ne znajo slovensko.

zdaj hoče podest pod titovim spomenikom narest??? za koga??? naj ostane tako kot je, simbol velenja že dolga leta  Zdaj se očitno približujejo volitve da se je obrnil na cmerarja in na medije glede tujcev v velenju.«

In nekaj komentarjev v odgovor:

»Zakaj bi se oni učili slovensko je pa ja lažje če se celo mesto prilagodi njim.« (Sark123)

»Občinski svetniki, ki ste obljubljali raj na svetu in ste izbranci volilcev ter prejemte mastne sejnine bi morali odgovarjati. Naredite že končno red. Lahko pa tudi odidete. Najbolje v lepe muslimanske dežele. Pa da vas vidim.« (Kanilab)

»Matej Lahovnik predlaga,da Slovenija naredi tako kot je Nemčija.Za socialno pomoč zaprosijo le tisti,tuji migranti ki imajo najmanj pet let delovnega staža pri nas,jaz bi še dodal znanje jezika in zgodovine,ter najmanj poklicna izobrazbe seveda z notrifikacijo diplome(ponovno pri nas zagovarjati diplomo).Ko bo vse te pogoje izpolnil se mu odobri bivanje in lahko pripelje družino seveda svojo najožjo(žena otroci).« (Slepaulica)

Seveda je komentarjev še več, iz vseh pa kar bliska bes, ker se jih v občini ne sliši in ne upošteva. Sprašujejo se tudi, kako je mogoče, da se gospodarska rast, ki je trenutno v Sloveniji, porablja za prišleke, ne pa za staroselce, ki so za to gospodarsko rast delali? Zakaj živijo delavci in upokojenci vedno slabše – na drugi strani pa so socialne pomoči in dokladi namenjajo tujcem, ki se niti ne potrudijo naučiti našega jezika? In zakaj se mora potem celotno mesto, vse ustanove ukvarjati s problemom tujcev, ki ne znajo našega jezika? Mar ne bi bilo normalno obratno? Še bolj jih zanima, kdo je vsem tem prišlekom dal dovoljenje za bivanje in kje sploh živijo? Kdo skrbi zanje, mar gre vse iz našega proračuna – res mi plačujemo to doseljevanje in življenje na račun države?

Če zasledimo odgovore na vsa ta vprašanja, vam jih zagotovo sporočimo! Več si pa lahko preberete TUKAJ!