Smo mar na tržnici – ali izvoljeni poslanci odločajo o naši prihodnosti z barantanjem?

Foto: TIGR

Volivce je danes zelo razjezilo sporočilo Šarca, da bodo po odstopu Tonina iz pogajanj, spremenili koalicijsko pogodbo in jo prilagodili Levici.

Ob tem se sprašujemo – ima Šarec sploh program, ki ga zagovarja? Je prišel morda v parlament brez programa, samo s pomočjo medijev, ki so volivce zavajali?

Kako lahko svoja stališča spreminjaš kar čez noč, če imaš – na primer hrbtenico (program!) – ki skrbi za dobrobit Slovenije? Enostavno to ni mogoče.

Kako lahko greš iz ene, v drugo skrajnost? Najprej je bila koalicijska pogodba prilagojena desnici – zdaj bo pa menda skrajni levici?

Kdo je tu nor?

Volivci vsekakor nismo – želimo vlado, ki obljublja spremembe; ki želi urediti zdravstveni sistem z učinkovitimi reformama; ki želi urediti pokojninski sistem z učinkovitimi reformami in ki želi znižati davke dela, da bi delavci lažje živeli (imeli več na svojem računu in manj plačevali neučinkoviti državi).

Volivci smo povedali svoje mnenje in ve se, kdo je zmagal.

In poglej ga zlomka, pojavi se Šarec, ki bi malo desno, pa malo levo in predvsem brez vizije, kam naj gre Slovenija.

Menda ja nismo na tržnici, kjer se trguje z ministrskimi mesti; z najvišjimi položaji v državi in kjer se sklepajo “kvazi” kupčije?

Pričakovali bi malo več resnosti in malo manj prozornosti v vaših dejanjih – ne morete kar tako, v dveh dneh, spreminjati svojega mnenja, kako naj mi živimo in kaj je dobro za nas!

Če bi bilo LMŠ res do reševanja Slovenije bi stopili v vlado z SDS. Očitno to ne gre, ker mora stanje v Sloveniji ostati nespremenjeno, predvsem pa morajo posamezniki ostati ne-obsojeni. 

Res vas imamo čez glavo – kupčijo z Levico si zataknite za klobuk, ko boste obiskali volišče za predčasne volitve – povedali smo:

– želimo nižje davke;

– želimo stabilno vlado, usmerjeno desno:

– želimo ostati v NATU in Evropski Uniji;

– želimo vse kaj drugega, kot propagira Levica.

Program Levice je za v “svinčene čase”, ki so minili – mi želimo živeti drugače in tudi bomo.

Pa nikar se ne naprezajte pri sestavljanju koalicije, ki ne ponuja prav ničesar nam – volivcem – vam pa dobro plačana delovna mesta. In predvsem poskrbite, da ne boste potrebovali še dodatnega dopusta – mi ga ne bomo plačali!

Napisal: Mikki