Ministrica Katičeva obdolžila poslanca Mahniča, da laže?

Foto : www.pixabay.com

Zadnji februarski dan je na izredni seji (predlagali stranki SDS in NSi) zasedal odbor za obrambo, katerega predsednik je Žan Mahnič. Seja je bila namenjena potrditvi priporočil za izboljšanje stanja v slovenski vojski.

Danes skoraj vsi mediji pišejo, kako je pobesnela Katičeva in poslancu Mahniču zabrusila, da laže. (Kot, da je to problem s katerim se srečujejo naši vojaki.) Niti besede pa ne napišejo o tem, kaj sta stranki SDS in NSi predlagali za razrešitev nevzdržnih razmer, ki jih trenutno doživljajo naši vojaki. Prav tako ne pišejo o tem, da so vse predloge zavrnili in da za zavrnitev niso imeli dovolj jasnih argumentov. Izgovarjanje, da se to ne da, pač ne moremo sprejeti kot argument! Za problem, so tudi rešitve.

Prav tako ne napišejo, da je Mahnič na obtožbe odgovoril z argumenti in pozval ministrico Katičevo, da naj mu pove, kdaj je lagal in o čem je lagal. Seveda je potem s strani ministrice zavladala tišina. V zraku in v medijih je ostal zgolj namig, da tisti, ki se jim v politiki zdi vredno se boriti za naše vojake – lažejo.

Kako naj ljudje, ki nimajo časa spremljati sej in so zgolj bralci medijev spoznajo resnico o problematiki, če je ne spoznajo na verodostojen način ali če je ta prikrojena po politični barvi?

Morda bi bilo bolje, da bi tudi mi molčali o tem, vendar – ker poznamo nekaj družin, ki imajo vojaka, ne moremo biti tiho.

Ministrica Katičeva ves čas govori, kako se je z njenim ministrovanjem stanje spremenilo. Naše mnenje je, da se je res spremenilo, ampak na slabše.

Ali vojak in njegova družina živijo še slabše, kot pred njenim prihodom? Verjetno, kar tudi dokazuje naslednje:

– nikogar v vladi ne zanima odhod kvalificiranih poveljniških kadrov.

– nikogar v vladi ne zanima, da je za vojsko namenjeno premalo BDP-ja.

– nikogar v vladi tudi ne zanima, da bi se zaradi velike gospodarske rasti moralo nameniti več za vojsko.

Po mnenju Mahniča bi bilo potrebno SV izvzeti iz sistema javnega sektorja. (Delo vojaka se nikakor ne more primerjati z učiteljem ali uradnikom, saj vojak jamči z življenjem svoje opravljeno delo!)

Naše mnenje  je, da bi morali biti združeni in ločeni od navadnih uradnikov vsi ti poklici, v katerih zaposleni jamčijo s svojim življenjem (gasilci, vojska, policija, itd).

Ob zatrjevanju Katičeve, da je stanje v vojski dobro  pa si raje sami ustvarite mnenje ali pa vprašajte vojake.