Na Vranskem poleg umiritve prometa do novih parkirnih mest

Vransko

K umirjanju prometa pripomorejo različni ukrepi, tako lahko poleg radarjev, s katerimi se polni mestni oziroma državni proračun in fizičnih ovir, najdemo tudi drugačne rešitve kot na primer na Vranskem.

Ukrepe za umirjanje prometa je dovoljeno izvesti tam, kjer je ugotovljeno večje število prekoračitev hitrosti oziroma ni mogoče zagotoviti želene hitrosti vozil.

Poleg umiritve prometa, je po novem Občina Vransko v samem centru mesta bogatejša za skoraj 40 parkirnih mest. Znotraj strogega centra mesta se je poleg parkirnih mest na vozišču uredila tudi cona umirjenega prometa. Parkirna mesta se izmenjujejo na levem in desnem prometnem pasu, nova prometna ureditev pa pomeni, da se s parkiranimi vozili na parkirnem prostoru vozišča, voznikom posledično tudi onemogoči prevelika hitrost skozi mestno jedro. Na Vranskem so tako hkrati z umiritvijo prometa zagotovili tudi dodatna parkirna mesta.

Nova parkirna mesta

Da pa bo dodatno poskrbljeno še za pešce, pa je mogoče videti ob vstopu v center mesta Vransko iz smeri naselje Prapreče. Z novim hodnikom za pešce bo tako poskrbljeno za najbolj ranljivo skupino udeležencev v prometu, hkrati pa bo otrokom omogočen tudi bolj varen dostop do šole.