Pohod po hmeljski poti

Foto: ZKŠT Žalec

Zavod za kulturo, šport in turizem (ZKŠT) Žalec vabi na tradicionalni 15. pohod po hmeljski poti, ki bo v soboto, 26. avgusta 2017. 

Po uvodnem nagovoru hmeljarskega starešine in princese ter župana Občine Žalec, se bo pohod pričel ob 9. uri izpred Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.

Po približno 14-ih kilometrih bo dolga ravninska pot vodila do dvorca Novo Celje, nato med hmeljišči do krajinskega parka Ribnik Vrbje ter ob Savinji in hmeljiščih do Rimske nekropole, kjer bo možen tudi ogled. Iz Šempetra bo po poti med hmeljišči povratek v Žalec s ciljem pri Fontani piv Zeleno zlato.

Med potjo in na cilju vas bodo s svojo ponudbo razveselila turistična in ostala društva, pričakalo pa vas bo tudi kakšno presenečenje. Preizkusili se boste lahko v ročnem obiranju hmelja, na cilju pa vas bo ob dobri domači glasbi čakala pogostitev s pravo “obirovsko južino”.

Hmeljska pot je ena izmed najlepših tematskih poti v Sloveniji.

Prijavnina znaša 10 evrov, zanjo pa boste prejeli uporabno darilo, okrepčila med potjo, ugodnost za nakup vrčka s čipom za Fontano piv Zeleno zlato in malico na cilju pohoda. Ogledali si boste Rimsko nekropolo ter Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.

 

V primeru dežja, prireditev odpade.