Zakaj nam v demokraciji ni dovoljeno katere TV programe bomo gledali?

Foto: TIGR

Kako je mogoče, da časopise kupujemo po želji – glede na to kaj nas zanima – aktualne novice, križanke, trači,…?

Zakaj pa o televizijskih in radijskih programih ne moremo odločati na takšen način? Zakaj smo zakonsko dolžni plačevati RTV, ki ji ne zaupamo in zakaj smo zaradi neplačevanja lahko tudi kazensko preganjani?

Neki stari sistem, ki se je potegnil v demokracijo in ki bi moral toliko let po osamosvojitvi že zdavnaj propasti – pri nas pa še kar velja?

Je to zaradi nesposobnih vlad, nesposobnega sodstva in na sploh zaradi kaosa v državnih organih, ki so še vedno vsi v rokah že tretje generacije privilegiranih komunistov?

Kakorkoli že – ko se oglasi Zdravniška zbornica Slovenije; ko se oglasi zdravniška stroka – bi nam morali zazvoniti alarmi.

RTV ni verodostojen! Ima oddaje, ki niso v skladu z našo stroko in širi novice, ki niso znanstveno potrjene. Gre za zdravje ljudi!

Dovolj je!

Slovenci ne berejo zgolj Delo ali gledajo RTV – trenutno so na spletu in tam iščejo resnice. Plačujejo pa RTV, ki jim teh znanstvenih podatkov ne posreduje. In potem se “lepijo” na lažne.

In premalo je 10.000 protestnikov, ki ovirajo Ljubljančanom njihova življenja v Ljubljani – v ostali Sloveniji je še okoli 2 milijona ljudi, ki imajo glede tega svoje mnenje!

Za RTV pa so to običajno prve novice – seveda pa ob tem spet pozabijo povedati, da so protesti NEPRIJAVLJENI. Kje je torej tukaj verodostojnost?

Bomo morali torej RTV, ki je glede informativnega programa in odzivnosti še sto let za opicami, še vedno plačevati?

RTV – če ste dovolj pogumni in kot propagirate, kako ste gledani – dajte, vprašajte ljudi:  – vas gledajo za to, da se jezijo, ker vedo, da kar poročate ni prav in samo preverjajo vašo neverodostojnost;

ali vas gledajo zato, ker vam zaupajo?

Kako se bo torej to uredilo – bomo plačevali to kar si želimo gledati ali nas boste kar preko sodišč – kot doslej –  primorali, da vas plačujemo?

In še nekaj – gledanost imate zaradi radovednosti nas, ki opazujemo, kako nizko še lahko padete – takoj, ko bo ukinjena naročnina – vas niti malo ne bomo pogrešali.

To nam pa lahko verjamete!

Mikki