To, na kar smo opozarjali, se je začelo dogajati – bomo res že v nekaj tednih preplavljeni z migranti?

Foto: TIGR

Pisali smo že o tem, da lahko postane Slovenija migrantski žep – zdaj postaja vedno bolj jasno, da bo postala Slovenija zbirni center vrnjenih migrantov.

Kam jih bomo namestili, kako jih bomo prehranili in oskrbeli – to se najbrž v naši državi niti ne sanja nikomur.

V Sloveniji so menda registrirali okoli 5.000 ljudi, ki so zaprosili za azil. Ti ljudje so potem pobegnili v druge države in postopek pri nas je bil ustavljen.

Zdaj se nam ti ljudje vračajo kot bumerang – pri nas smo jim vzeli prstne odtise in jih vpisali – Nemčija nam jih zdaj zaradi tega vrača.

Izjava našega ministrstva, da jih bomo vrnili na Hrvaško ali v Grčijo, kjer so bili najprej registrirani, je za lase privlečena – ti dve državi takšnih registracij in popisov nista izvajali – prebežnike sta zgolj spremljali do naše meje.

In naša meja bi morala biti “šengenska” – pa zaradi politike Mira Cerarja ni bila niti približek temu.

Zdaj bomo trpeli posledice – po poročanju medijev –  prve nam bodo menda vrnili že v teh dneh.

Prav medli odgovori naših vodilnih nas prepričujejo o tem, da enostavno nimajo pojma, kaj se dogaja v Evropi in še manj vedo, kaj storiti.

Potrebno bi bilo hitro, usklajeno ukrepanje naše države, pa lahko o tem – na žalost – zgolj sanjamo.

Ni dovolj, da smo izvolili stranko, ki zna ukrepati – seveda ni dovolj, saj imamo takšen volilni sistem, da nas vedno vodijo politiki brez strokovne usposobljenosti (po domače bi temu rekli “brez ja.c”).

Nikar se čuditi, če bodo res Debeli rtič namenili tem povratnikom in ne našim družinam z otroki. In tudi se ne čuditi, če bodo še dvignili davke – vse to bo namenjeno udobju prišlekov, nam pa vedno višje položnice in dražja hrana.

Da ne bo spet dilem o tem, kar se na tej strani nenehno ponavlja – namreč – da so to lažne novice, vam danes posredujemo “linke”, ki te novice potrjujejo.

http://novice.najdi.si

http://www.rtvslo.si

No, to organizacijo na spodnjem “linku” pa plačuješ ti, preko davkoplačevalskega denarja – upamo, da skrbi za to, da imaš plačane položnice; da bodo tvoji otroci letos videli morje in da poskrbi za to, da bodo tvoji otroci letos imeli vse šolske potrebščine – v svojem naslovu ima ime Slovenija – mar ni tako?.

Amnesty International Slovenije, PIC: Prosilce za azil prisilno zavračajo………. 

 

Odprite denarnice – obiski prihajajo!

Napisal: Mikki