Marjan Šarec: “Spremeniti je potrebno marsikaj in to je dovolj konkreten odgovor.” – bomo res sprejeli takšne nesmisle?

Takšen je bil odgovor Marjana Šarca na vprašanje novinarja. Kaj lahko razberemo iz tega odgovora in kaj je za Šarca konkretnost?

Mi smo bili prepričani, da je konkretnost vedno pospremljena s številkami; s predlogi po izboljšavi; s konkretnimi ukrepi – tudi z zakonodajo za določen problem. Zdaj pa nam Šarec razlaga, da je dovolj, če izreče neumen stavek, da je potrebno marsikaj spremeniti.

Zanima nas tudi, kakšni so novinarji, ki so preprosto sprejeli takšen neumen odgovor. To vendar ne bi bilo mogoče, če bi imel novinar vsaj malo novinarske žilice – zakaj se nihče ni pritožil in zahteval pojasnilo – konkretno!

Mi že ves čas o tem pišemo – o spremembah, ki bi izboljšale naše življenje; našo varnost; naše pokojnine; naše zdravstvo; naše plače; naš izobraževalni sistem – če bi bil kdo od nas tam (pa nismo poklicni novinarji), bi preprosto po kmečko vprašal, zakaj se mu zdi, da je njegov odgovor konkreten, če ničesar ni povedal.

Prav tako bi mu povedali, da o konkretnosti odgovora odločajo tisti, ki postavljajo vprašanja in ne vprašan – to je vendar logično, ali ne?

Šarec bi lahko, že če bi bral različne članke raznih medijev, vedel tako za probleme, kot za pričakovane rešitve. Zato smo vendarle šli na volitve!

Kot jegulja se izmika konkretnim ukrepom, ki bi jih nemudoma sprejel kot mandatar, za rešitev Slovenije. Vedno bolj smo prepričani, da tega ni sposoben napisati, kaj šele pojasniti, še manj pa udejanjiti – saj v resnici niti ne ve, kaj pričakujemo od njega; ne pozna zunanje politike; ne pozna svetovnih trendov; ne pozna današnje ekonomije – njegovi odgovori: “…če bo – bo, če ne pa ne…” pač ne dajejo odgovorov na trenutno stanje v Evropi.

Če smo kdaj zares dobili “mačka v žaklju” – ga imamo zdaj – njegovi odgovori so nesmiselni in veliko bolj neumni kot pogovori za vaškim “šankom”.

Obstaja pa še ena razlaga njegovega odnosa do nas, volivcev – ima nas za bebce, ki ne spremljamo, kaj se dogaja v državi; ki vedno vse sprejmemo pozitivno in ki smo “zabiti bolj kot noč”!

Nekateri pač ne mislimo utihniti in kar sprejeti nesmislov; nekateri se z besedo borimo za pravično Slovenijo; nekateri vztrajamo v spoznanju, da bi lahko živeli veliko bolje, če se ne bi toliko kradlo; nekateri verjamemo, da se bo naš sodni sistem moral spremeniti – kaznovati tiste, ki živijo na naš račun in nagraditi delavce, ki skrbijo za to, da ta pokvarjena država deluje.

Ni pokvarjena Slovenija, ker smo kot narod po vsem svetu poznani kot pošteni ljudje in garači – pokvarjena je država, ki jo plačujemo, ker ni reda!

In Šarec reda ne bo vzpostavil – vsi njegovi odgovori so prav v posmeh državnikom – kot bi tovornjakar gradil viadukte za avtoceste.

Pa srečno Slovenija, se vidimo decembra na volitvah, če Bog da!

Napisal: Mikki