Ne želimo poniževati Cerarja – vendar – lahko imamo zunanjega ministra, ki potrebuje štiri leta in se ne odloči?

Biti previden in razmišljujoč, je vedno dobra lastnost vsakega človeka, še posebej politika.

Toda, če se spomnimo vladanja Mira Cerarja, se je ta resnica povsem spridila, saj se cela štiri leta ni znal odločiti – ali naj pokaže vrata ministrici za zdravje – ali naj jo še naprej zagovarja.

Medtem se je sesul celoten zdravstveni sistem – on pa še kar naprej pripoveduje pravljice, kako ima dobro ministrico za zdravje, ki odlično dela in kako se lahko na njo zanese.

Ob tem se nehote porodi vprašanje – je Miro še na Zemlji, ali živi nekje v vesolju?

Če je še prisoten v Sloveniji, bi moral del odgovornosti za kolaps v zdravstvu prevzeti tudi sam, ker ni pravočasno ukrepal. Če pa živi v oblakih – oprostite – takšnega zunanjega ministra pač ne potrebujemo, ker so zadeve povsem zemeljske in še kako resne!

Torej – minister za zunanje zadeve bi moral znati reševati težave naših ribičev (Hrvaška se nam ves čas posmehuje, ker smo tako neodločni in neumni); bi moral znati poiskati rešitve, da ne bomo postali žep ilegalnih prestopov, ker niso v skladu z našo zakonodajo; moral bi biti glas v Evropi – imeti ideje, kako se lahko rešijo trenutni nezakoniti prestopi.

Brez zamere – kot napoveduje sedanja koalicija – dobili bomo polža, ki nima hrbtenice; ki dela in razmišlja prepočasi; ki se problemov niti ne zaveda, saj že celo življenje živi predobro za svoje sposobnosti.

Se še enkrat opravičujemo – vendar – prepričani smo, da takšni ljudje ne morejo voditi zunanje politike Slovenije.

Zakaj smo o tem povsem prepričani?

Ker smo ga gledali štiri leta in poznamo njegovo nestrokovno delovanje.

Na volitvah smo povedali, da ni več ne vem kako zaželen – vendar še vedno ne razume. Zato bomo najbrž morali volivci še enkrat ponoviti lekcijo in mu tokrat dati jasno vedeti – tvoja politika, ni naša!

Napisal: Mikki