Septembra “Še zadnjič Očistimo Slovenijo”

Foto: https://www.ocistimo.si/

Društvo Ekologi brez meja 15. septembra organiziraj že tretjo izvedbo okoljevarstvene akcije Očistimo Slovenijo, ki bo tokrat potekala pod geslom ŠE ZADNJIČ! Akcija se bo odvijala v okviru največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva, World Cleanup Day 2018, ki bo na isti dan potekal v 150 državah!

Ekologi brez meja so prebivalce Slovenije v skupni čistilni akciji Očistimo Slovenijo združili že leta 2010 in 2012. V uspešnosti akcije pa priča rekordna udeležba, ki je prekosila vse ostale sodelujoče države. Letos bo akcija potekala pod geslom “Še zadnjič”, saj je potrebno vse moči usmeriti v preprečevanje nastajanja odpadkov in posledično tudi smetenja.

Zato namen letošnje akcije ni le čiščenje, večji poudarek bo namenjen dvigu ozaveščenosti. Veliko občin in društev je čistilne akcije letošnjo pomlad že imelo. A to ni razlog, da se 15. septembra prostovoljci ne bi ponovno zbrali in naredili nekaj dobrega za okolje. Namesto čiščenja se seveda lahko lotijo tudi urejanja okolice ter osveščanja o ekoloških problemih. Se jim želite pridružiti? Vabljeni posamezniki, občine, organizacije ter vrtci in šole.

 

Preveri njihovo spletno stran in jih pocukaj za rokav. Skupaj zmoremo več!