Levica bi rada sedela na dveh stolih – opozicijskem in koalicijskem?

Foto: pixabay.com

Politično delovanje Levice v parlamentu je vedno bolj neverjetno in že nekaj časa skregano z vsako logiko. Najbrž je tudi protizakonito, kar pa bodo ugotovile ustrezne službe.

Levica v medijih pojasnjuje, da so podpisali koalicijsko pogodbo z SD, DeSUS, LMŠ, SMC in SAB – v istem stavku pa trdijo, da so opozicijska stranka. Iz tega sklepamo, da želijo sedeti na dveh stolih in povsem neodgovorno delovati; tako do opozicije, kot do koalicije.

Nesmisli Levice, ki kljub obstoječi zakonodaji pričakuje, da bodo njene želje obravnavane kot da so nekakšna izjema v parlamentu Slovenije, najbrž ne bodo uspešne. Kam pa pridemo, če bi si vsaka stranka izmišljevala, kam jo postavljajo naše zakonske določbe o delovanju parlamenta?

Zelo natančno se namreč ve, kaj je opozicija; kaj je njena naloga in na kakšen način lahko deluje. Prav tako se natanko ve, kaj so naloge vladajoče koalicije in predvsem, kako te naloge izvrševati.

To mešanje megle Levice, počasi že vsem preseda. Obnašajo se, kot da so dar poslan od Boga in nikakor ne razumejo, da živimo v demokraciji in ne bivšem – enoumnem totalitarnem režimu.

Da je v razmišljanju Levice nekaj hudo narobe nas opozarja že njihov odnos do gospodarstva (po Mescu – izvozniki so “ahilova peta” gospodarstva; do tega da bi davke zviševali in ne zniževali; da bi “podpirali” minimalno plačo – namesto, da bi se borili za to, da je ne bi bilo;… – in podobne neumnosti, ki nimajo s trenutno realnostjo na trgu dela nikakršne realne možnosti preživetja).

Kako bodo potekale danes tajne volitve za mandatarja Šarca, bomo seveda spremljali. Prav tako pa bomo spremljali tudi odzive pravnih strokovnjakov – kam torej spada Levica – v koalicijo ali opozicijo.

Napisal: Mikki