Med najboljšimi podjetniškimi talenti so kar trije iz SAŠA inkubatorja

Foto: Pixabay

Družba Celjski sejem je tudi letos objavila natečaj MOS-ovi podjetni talenti 2017. Med prejetimi prijavami so izbrali deset najboljših podjetniških idej. Poleg naziva najboljših bodo zmagovalci prejeli tudi paket storitev v septembru na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS) v Celju.

Kar tri ekipe, izbrane med najboljšimi, prihajajo iz SAŠA inkubatorja, nagrajene pa so bile tri podjetnice, Metka Tratnik (podjetje in blagovna znamka Tiesy), Tamara Sotošek (podjetje MODERATO in blagovna znamka TUDO) in Anja Rakun (podjetje VariusDesign in blagovna znamka Sweet dreams).

Tamara Sotošek se je s pomočjo SAŠA inkubatorja uspešno prijavila tudi na razpis P2L Slovenskega podjetniškega sklada, namenjenega mladim podjetnikom za razvoj produktov iz lesa ter prejela nepovratna sredstva.

V SAŠA inkubatorju z različnimi programi usposabljajo mlade ter posameznike in ekipe, ki imajo podjetniško idejo in vizijo. Nudijo učinkovito podporno okolje za preoblikovanje idej v poslovni model, ki omogoča vstop na lokalni ali globalni trg. Eden izmed ključnih programov SAŠA inkubatorja je Podjetniški trampolin, ki so ga letos izvedli že drugič, vanj pa se je vključilo šestindvajset ekip iz občin SAŠA regije. Šest tednov so udeleženci Podjetniškega trampolina svoje ideje razvijali s svojimi mentorji, uspešnimi podjetniki, najboljših šest ekip pa se je predstavilo domačim in tujim investitorjem ter se hkrati potegovalo za nagrado Mestne občine Velenje (MOV) in Kluba podjetnikov SAŠA regije. Med šestimi finalisti so bile tudi vse tri nagrajenke natečaja MOS-ovi podjetni talenti 2017, Metka Tratnik pa je po izboru občinstva prejela še nagrado župana MOV.

Metka Tratnik, ustanoviteljica podjetja in blagovne znamke Tiesy se ukvarja z oblikovanjem ženskih kravat, primernih za uspešne poslovne ženske ali za mlada dekleta. Tiesy je kombinacija kravate in metuljčka. Nadene se brez vezanja, se le ovije okoli vratu in zapne s pritiskačem. Je modni dodatek, odličen nadomestek kadar nakit ni priporočljiv, poudari kreativnost in edinstvenost ženske ter ustvarja nov trend poslovnega oblačenja žensk.

TUDO je modularno pohištvo, pri katerem se lahko sestav v še tako majhnem okolju prilagodi trenutnim potrebam in željam. Cilj je rešiti problematiko nefleksibilnosti notranje opreme, predvsem majhnih enot. Uporabniku omogoča, da se izogne statičnosti pohištva in po svoji potrebi spremeni namembnost prostora.

Okolju prijazni izdelki pa prihajajo iz podjetja VariusDesign. Anjo Rakun in Simona Štamparja povezuje ljubezen do lesa. Vzglavniki Sweet dreams so polnjeni s skrbno izbranim polnilom oblovine lesa cemprina, ki deluje pomirjevalno. Oddaja prijeten in svež vonj, krepi krvni obtok, naravno regulira živčni sistem, zmanjšuje število srčnih utripov in skrbi za globok in sproščujoč spanec.