Kronika: Poškodovana dva kolesarja in kopalec ter storjenih več vlomov

Foto: Pixabay

V času od petka do danes je bilo na območju policijske uprave Celje obravnavanih 39 prometnih nesreč. Pet prometnih nesreč se je končalo s hudimi telesnimi poškodbami, šest z lažjimi in 21 z materialno škodo.

Včeraj, 13. avgusta je ob 18.20 uri v Polzeli, prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil udeležen 5- letni otrok. Ta je v spremstvu staršev kolesaril po kolesarski stezi. V križišču ulice Glavni trg in Malteške ulice poteka kolesarska steza preko Malteške ulice, ki so jo tudi skupaj prečkali. Na prehodu za kolesarje čez Malteško cesto, je po tej cesti iz smeri Brega proti Polzeli pripeljala voznica osebnega avtomobila in trčila v otroka. Otrok je bil z reševalnim vozilom prepeljan v Splošno bolnišnico Celje in ostal na zdravljenju, kjer so ugotovili, da je dobil hude telesne poškodbe. Zoper voznico osebnega avtomobila bo sledila kazenska ovadba.

V Mozirju so včeraj policisti v popoldanskem času opravili ogled prometne nesreče, v kateri je 34- letna kolesarka, državljanka Rusije, vozila po lokalni cesti v Logarski dolini in zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kolesom ter padla. Pri padcu se je hudo telesno poškodovala, zaradi česar je bila s helikopterjem Slovenske vojske odpeljana v UKC Ljubljana, kjer je ostala na zdravljenju.

Policisti so evidentirali 35 kaznivih dejanj, med katerimi so prevladovali vlomi in tatvine.

Mozirski policisti so opravili tudi ogled poškodbe kopalca v kampu Menina. 46- letni državljan Nizozemske je med kopanjem v ribniku skušal skočiti iz plavajočega lesenega objekta, pri tem pa precenil razdaljo in padel na rob obale. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval.

Policisti PP Slovenske Konjice so opravili ogled dveh vlomov v tovorna vozila na počivališču Tepanje. V obeh primerih so neznani storilci prerezali ponjave na prikolicah tovornih vozil. Iz prvega ni bilo nič odtujenega, iz drugega pa so odtujili alkoholne pijače v vrednosti 400 evrov.

Celjski policisti so opravili ogled vloma v starejšo zapuščeno hišo iz katere je bil odtujen vlažilec zraka ter več steklenic žganih pijač. Velenjski policisti so opravili ogled vloma v klet, iz katere je bilo odtujeno kolo.

Policisti so 24- krat intervenirali na javnem kraju in 11- krat v zasebnih prostorih.