Luka Mesec poskrbel, da se mu najbrž smeje – ne samo Slovenija – ampak tudi že Hrvaška

Foto: TIGR

O nenavadnih izjavah, ki jih občasno daje medijem prvak Levice, Luka Mesec smo že nekajkrat pisali. Zdaj je s takšno izjavo osrečil še bralce na spletnem portalu na Hrvaškem. Portal se imenuje Novosti in je velikokrat nastrojen proti katoliški veri, prav tako pa menda ne verjame v povojne umore, ki so se zgodili v Kočevskem rogu.

Luka Mesec je v intervjuju dejal, da je delavski razred svaril pred stranko SDS in da je nedemokratično, da je SDS dobil 25 poslancev v parlament.

Takole je dejal Mesec:

“Skrajno desni pol, SDS s 25 odstotki volivcev in 25 poslanci v bodočem parlamentu, je postal orbanovska stranka. To pomeni, da so Janša in njegovi zdaj odkrito nedemokratično in antiliberalno nastrojeni.”

Mi se ob tem čudimo – kako lahko nekdo pride do zaključka, da če je stranka SDS bila izvoljena večinsko, je zaradi tega postala nedemokratična? Temu ne moremo reči drugače kot – neumnost na kvadrat.

Poglejmo naslednjo izjavo Mesca, ki je še bolj neverjetna, govori pa o Janezu Janši:

“…nevaren, ker njegov želeni režim realno funkcionira v sosednji Madžarski, on pa bi ga rad prenesel v Slovenijo.”

Mi ob tem razmišljamo – Mesec se torej boji, da bi se pri nas znižala brezposelnost; da bi zavarovali svoje meje; da bi se ljudem zvišal življenjski standard in da bi imeli stabilno vlado?

Mesec še doda:

“Mislim, da ta pojav lahko imenujemo neofašizem.”

Mi se sprašujemo – kakšno povezavo ima večinska izvolitev stranke SDS z neofašizmom?

Ali Mesec sploh ve, kaj je neofašizem (težnje nekaterih, da bi ponovno vzpostavili fašizem)? Zakaj je prepričan, da je ena tretjina volivcev neofašistov?

Takšno nelogično razmišljanje se nam že skoraj zdi primerno za kakšno zdravstveno obravnavo. Pa ne želimo biti žaljivi, le občutek – da človek, ki kaj takšnega izjavi, potrebuje pomoč –  je vedno bolj prisoten.

Za koga se torej bori Levica in Luka Mesec:

 “Tisti, ki iščejo prototipnega proletarca v kombinezonu, umazanih rok in čistega srca, bodo vedno ostali razočarani. K delavskemu razredu je treba pristopiti realno, k takšnemu, kakršen je danes. Sestavljen je iz lumpenproletarcev, brezposelnih kot tudi kulturnikov in akademskih prekarcev itd. Skušamo nagovarjati vse te segmente.”

Mi se sprašujemo – še ni videl velenjskih rudarjev umazanih rok in lic – kaj to zanj niso proletarci?

Še ni videl Gorenjevih delavk v delovnih haljah za tekočim trakom – kaj tudi to niso proletarke?

Glede njegove izjave bo Levica iskala delavce med kulturniki, akademiki in podobni eliti?

Ni se mu potem potrebno čuditi, da so delavci – tisti umazanih rok in v kombinezonih – volili SDS. In mi nismo razočarani, saj med prav takšnimi “prototipnimi proletarci” živimo in skupaj z njimi delamo!

Napisal: Mikki