Ali veste, da so ošpice postale postranskega pomena – grozi nam ebola?

Foto: ebola-sierraleone-REUTERS

Zaskrbljujoč podatek o 40 primerih ebole prihaja iz Italije. Je naše zdravstvo pripravljeno na takšne bolezni?

Prepričani smo da ne, saj že ošpice povzročijo paniko. Zato sprašujemo – kako so zaščiteni naši policisti, ki se dnevno srečujejo s potencialnimi bolniki?

Ponovno postavljamo vprašanje – kdaj mislite nepredušno zapreti naše meje in dovoliti prehod samo legalnim potnikom?

Kako dolgo bomo še živeli v strahu? Prebiramo novice, kaj se na primer dogaja v Nemčiji – posiljujejo otroke, stare ženice in menda je Nemčija tik pred državljansko vojno, saj so razmere podivjale in niso več obvladljive.

Danes je zaokrožila novica, da je bil s strani migrantov hudo pretepen Slovenec na območju Kopra. Ti migranti so potem menda še oropali pekarno.

Kaj nam je torej storiti – nam, ki živimo, delamo in ljubimo Slovenijo takšno kot je danes?

Povsem preprosto – pripravite se, da jo bomo branili. Naše nevladne organizacije, plačane z našega denarja, skrbijo za nasilne tujce – mi jih ne brigamo. Vlada, ki opravlja tekoče posle, skrbi zgolj zase – za seboj pušča kaos v zdravstvu; kaos v obrambi naših mej in kaos v sodnih postopkih.

Nujno, ampak res nujno potrebujemo vlado, ki bo poskrbela za državljane. Takšno vlado smo že izvolili, ampak sedaj iščejo načine, kako zaobiti našo voljo.

Bomo to res dovolili in se bomo prisiljeni boriti sami, ali pa bomo zahtevali, da ostane Slovenija varna in prijazna dobro mislečih ljudi?

Napisal: Mikki