Koliko je Slovenija v resnici varna, če se Velenje menda spreminja v Albanijo?

Foto: pixabay.com

Če verjamemo Cerarju, ki opravlja tekoče posle in je bil prisoten na mini vrhu EU-ja o migracijah, je Slovenija varna – obenem pa je opozarjal na nezakonite pribežnike.

Kdo je tu zdaj nor?

Kako smo lahko varni, če imamo nezakonite prebežnike – to vendar pomeni, da nimamo zaščitene meje in da v resnici niti ne vemo, kdo jo prestopa?

In še ena pametna iz ust Cerarja:

Slovenija se zavzema za dodatno krepitev nadzora nad zunanjimi mejami EU-ja.”

Ali se Cerar zaveda, da smo v šengnu?

Seveda nadaljuje:

“Zato sem se zavzemal, da se ti nadzori čim prej odpravijo. Nujno je, da se schengen ohrani tak, kot je bil prvotno zamišljen.”

Ja, ljubi premier v odstopu – kdo pa je kriv, da je šengen padel na naših mejah? Menda ne bomo zopet krivi volivci, ki vas sploh nismo želeli v vladi in vas nismo volili? Boste odgovornost prenesli na tiste, ki so vam dali glas?

Cerar je še dejal, da mejo vzorno varujemo in je nepotrebna obrambna vaja, ki jo je danes izvedla Avstrija.

Zakaj pa je potem izrazil zaskrbljenost zaradi nezakonitih prebežnikov? Opazite nelogičnost in zavajanje – ni čudno, da so ga Avstrijci spregledali in da po svoje rešujejo svoje meje.

Če povemo preprosto -ali je našemu Cerarju za zaupati? Spomnite se ministrice za zdravje – vsi so mu “metali” polena pod noge (tako je dejal) z interpelacijo ministrice, ki je bila dokazano nesposobna. In kaj imamo zdaj?

Tako kratek spomin ne more imeti nobeden človek – zdravstvo se je sesulo – ali ni krivec Cerar, ki je takšno ministrico zagovarjal?

Vrnimo se k varnosti – Cerarjev argument, zakaj je Avstrijska vaja nepotrebna, je naravnost smešna (če pametni ob tem ne bi jokali):

“…a iz naše smeri migranti ne prihajajo in s tega vidika je ta vaja nepotrebna.”

Kaj je želel s tem povedati – da vsi nezakoniti prestopniki ostajajo pri nas? Kolikšne pa so naše kapacitete – iz neuradnih virov smo izvedeli, da so bile zapolnjene že pred enim mesecem?

In spet nejasnost – Cerar je zaskrbljen zaradi dogajanja v Bosni in Hercegovini. Zakaj misli, da Avstrija ni zaskrbljena? In zakaj se tej vaji ni pridružila Slovenija – vajo bi lahko opravili na naši meji s Hrvaško?

In še večja neumnost – Cerar se pohvali, da je Slovenija uspešna v boju s kriminalnimi združbami tihotapcev. Kaj res? Kaj pa zaseženo orožje v Italiji, ki je prišlo iz Slovenije in bilo namenjeno menda v Španijo? Kako se je lahko to zgodilo, če imamo takšen nadzor nad kriminalnimi združbami – odkrijejo pa Italijani?

Naj bo dovolj neumnosti, neresnic in zavajanj za danes, saj nas skrbi, da bi zaradi vsega prebranega slabo spali.

Naj vam bo noč mirna – jutri bo nov dan in nov začetek – le tako lahko preživimo vse zablode naših izvoljenih.

Napisal: Mikki