Kronika: Konec preteklega tedna v znamenju prometnih nesreč

Foto: Pixabay

Konec preteklega tedna je minil v znamenju prometnih nesreč. Obravnavanih jih je bilo dvainštirideset, od tega tri s hudimi telesnimi poškodbami, osemnajst z lažjimi in enaindvajset z materialno škodo.

V soboto se je v Šentjurju hudo poškodoval motorist, v Šoštanju pa kolesar. V nedeljo sta se izven naselja Velenje hudo poškodovala motorist in sopotnica na motornem kolesu.

Sobotna  prometna nesreča v Šentjurju se je zgodila okoli 13. ure. 27-letni voznik tovornega vozila je vozil iz smeri industrijske cone Anderburg proti glavni cesti. Ko je pripeljal do križišča Drofenikove ulice z glavno cesto, je zavijal na glavno cesto v smeri Šmarja pri Jelšah in izsilil prednost 76-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je v tistem trenutku pripeljal po prednostni cesti. Voznik motornega kolesa je trčil v levi bočni del priklopnega vozila in se v trčenju hudo poškodoval.

V nedeljo so bili policisti nekaj pred polnočjo obveščeni o prometni nesreči kolesarja v Šoštanju. 61- letni kolesar, ki je kolesaril pod vplivom alkohola, je padel in se pri padcu hudo poškodoval.

Nedeljska huda prometna nesreča se je zgodila okoli 14. ure, izven naselja Velenje. 47-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Šoštanja proti Velenju. Izven naselja Velenje je v križišču zavijal levo in zaprl pot motoristu, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Vozili sta trčili. 61-letni motorist in njegova 35-letna sopotnica sta se v trčenju hudo poškodovala, voznik osebnega vozila v trčenju ni bil poškodovan.

Preostalo dogajanje

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti konec minulega tedna ukrepali dvaintridesetkrat, od tega osemnajstkrat v zasebnih prostorih.

V petek dopoldne so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je denarnico z gotovino in dokumenti.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec ukradel žensko kolo znamke Rog, vijolične barve. Kolo je bilo parkirano pred stanovanjskim blokom na Maistrovi ulici v Slovenj Gradcu.

Obvestilo o najdenem fotoaparatu

Na Policijsko postajo Mozirje je občan prinesel fotoaparat znamke Maginon, črno sive barve. Fotoaparat je v črnem etuiju. Občan ga je našel na Lesarski cesti v Nazarjah. Lastnik lahko fotoaparat, z dokazili o lastništvu, dobi na Policijski postaji Mozirje.