V času od petka do danes zjutraj so na policijski upravi Celje obravnavali 43 prometnih nesreč, dve sta se končali s hudimi telesnimi poškodbami, 10 z lažjimi, 40 pa z materialno škodo.

Prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami sta se zgodili na območju Velenja

Prva se je zgodila v petek, 4. avgusta ob 12.08 uri na glavni cesti Arja vas- Velenje, ko je 59- letni voznik osebnega vozila med vožnjo po glavni cesti pri Partizanskih grobovih zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče in bočno oplazil nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozila 40- letna voznica. Vozilo voznice se je odbilo desno v zaščitno drsno ograjo, nato pa levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčila v tretje osebno vozilo. Povzročitelj nesreče, 59- letni voznik, je bil z reševalnim vozilom prepeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe.

Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami pa se je zgodila v soboto, 5. avgusta ob 11.13 uri na glavni cesti Sleme- Zavodnje. 23- letni voznik motornega kolesa je vozil po glavni cesti iz smeri Zavodenj proti Slemenu. Ko je pripeljal v oster, delno pregleden ovinek, je zapeljal na levo smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 50- letni kolesar. Voznik motornega vozila je kolesarja oplazil. Kolesar je padel po vozišču in se pri padcu hudo telesno poškodoval. Voznik motornega kolesa je brez ustavljanja in nudenja pomoči poškodovanemu odpeljal naprej v smeri Slemena, vendar je po približno pol kilometra vožnje zaradi neprilagojene hitrosti, v ostrem levem ovinku zapeljal z vozišča in trčil v obcestni jarek. Zoper voznika motornega kolesa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Na področju javnega reda in miru je bilo 34 intervencij na javnih krajih in 14 v zasebnih prostorih.

Velenjski policisti so obravnavali drzno tatvino

Neznana storilka je v petek, 4. avgusta okoli 11.30 ure prišla do stanovanja oškodovanke ter ji v prodajo ponudila razne kreme. Oškodovanka je neznanko povabila v stanovanje, saj se je odločila za nakup kreme. Ko je odšla iskat denar, ji je neznanka odtujila škatlo, v kateri je bilo več zlatega nakita v vrednosti 500 evrov. Oškodovanka je tatvino zaznala šele po nekaj urah in krajo prijavila policiji.

Policisti ob tem sporočajo, da neznancev nikakor ni dobro vabiti v stanovanje, še posebno pa jih puščati brez nadzora, saj nepridipravi zelo hitro izkoristijo priložnost.

Velenjski policisti in celjski kriminalisti poročajo o prijetju dveh osumljencev tatvin vozil in vlomov v stanovanjski hiši na območju Velenja

Domačina, stara 23 in 22 let, sta preko noči vlomila v dve stanovanjski hiši, hiši preiskala, našla ključe vozil, parkiranih v garažah ter vozila odtujila. V obeh primerih je šlo za osebna avtomobila znamke AUDI, tip A4. Policisti so ukradeni vozili izsledili, ju zasegli ter vrnili lastnikom.

Na območju Velenja so velenjski policisti v letošnjem letu obravnavali že več vlomov v stanovanjske hiše, ki so bili izvršeni preko noči, ko so oškodovanci spali. Po načinu storitve sta bila navedena vloma izvršena na podoben način, zato se preverja tudi morebitno povezanost osumljenih z drugimi vlomi v stanovanjske hiše na območju Velenja.

Oba osumljenca sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil sodno pridržanje, nato pa zoper 23- letnega storilca odredil tudi pripor.

Iz Policijske uprave Celje obveščajo, da so nedavno pogrešana, Bianco Štih in Roberta Prošta, našli

Bianca Štih je bila v petek, 4. avgusta izsledena v Ljubljani. Na Policijski postaji Ljubljana center je bila predana staršem.

Robert Prošt pa je bil včeraj, 6. avgusta, najden mrtev. Policisti in kriminalisti so z ogledom kraja dogodka ugotovili, da naj ne bi šlo za nasilno smrt oziroma kaznivo dejanje.