Koga želi iztrebiti stranka Alenke Bratušek – so grožnje poslanca Bandellija resne?

Foto: TIGR

Kolumna

Zmotil nas je zapis poslanca stranke Alenke Bratušek (SAB), ki je v pozivu, da naj se Slovenci udeležimo proslave v Dražgošah, pozval tudi, da nas je nekatere potrebno iztrebit!?

Bandelli bi iztrebil nekatere Slovence?

Kako? Nas bodo spet metali v Hudo jamo ali pobijali na Kožlu v Velenju? Povejte mi, kaj pomeni ta njegov zapis na družbenem omrežju, ki je javen?

Jutri, gremo vsi v Dražgoše, kot sporočilo, da so vrednote pomembne, da smo se borili za narod, za jezik, za obstoj, za SVOBODO. Da je bil boj proti okupatorju potreben in upravičen. Fašiste in kolaborante smo iztrebili takrat in jih bomo tudi danes.”

Kdo smo torej kolaboranti – mar tisti, ki se ne strinjamo in se nikoli nismo, da je Alenka Bratušek z našim denarjem reševala privatne banke?

Nas res nameravajo zaradi tega ubiti, kot so: “Fašiste in kolaborante smo iztrebili takrat…”

Nesramno? Ne, takšen zapis poslanca je nesprejemljiv!

Poslanci so v vlogi naših določevalcev zakonodaje – ne pa krvniki, ki bodo odločali o tem, koliko Slovencev mora umreti, da bodo oni preživeli.

Bandelli – ta čas je minil.

In niste se mu prilagodili – še vedno se ponašate s priimkom, ki so vam ga nadeli fašisti? Zakaj pa?

Že zdavnaj bi lahko prevzeli svoj slovenski priimek in bili dokaz, da vam je za ohranjanje našega jezika, naše kulture in naših priimkov!

Tako pa – težko me boste prepričali, da vam gre za Slovenijo, dokler se mi bo vaš priimek, ki ga zapišem podčrtal z rdečo – ni v našem jeziku!!

Pa saj to veste, kaj ne?

In ker tudi jaz vem in nikakor ne maram vaše lažnive stranke SAB:

– me boste iztrebili?

– vrgli v Hudo jamo?

– me ubili?

– mojim otrokom preprečili napredovanje?

– moje vnuke zatirali?

Povejte direktno – kaj želite storiti vsem tistim, ki bomo volili SDS, če vi zmagate?…kar se pa itak ne bo zgodilo – ker ste naleteli na Slovenijo, ki ceni svoje priimke in se zanje tudi resnično bori.

Vse dobro torej – imate svoj poklic in podjetje – v politiki vas ne bomo več gledali, ker ste “totalka” nesposobni in primitivni.

M.Lisjak