Strokovnjaki zdravstvenega področja so ogorčeni nad odzivi ljudi – največja krivda leži na RTV?

Foto: TIGR

V medijih smo zasledili komentar Janeza Remškarja, ki je brez dlake na jeziku spregovoril o trenutni situaciji v Sloveniji.

Takole je dejal:

“To bo težko, kajti med nami imamo egoiste, ki menijo, da je utesnjevanje zaradi virusa zanje nevzdržno in jih ne spoštujejo. Ob tem ko druge nespoštovanje ukrepov stane življenje.”

Ob tem je omenil še skupno oddajo RTV in POP TV, ki je nosila naslov “Stopimo skupaj”, v njej pa v resnici ni bilo govora o izboljšanju razmer pri cepljenju. Takole je Remškar dejal:

“Levi televizijski hiši se namreč nista združili z namenom reševanja spopada s covidom, ampak zaradi nadaljevanja nasprotovanja vladi, s tem pa ogrožanja življenj.”

Izredno kritičen je bil do poročanja RTV Slovenija, ki ga kot državljani vsi plačujemo in zaradi tega pričakujemo, da bo ta medijska ustanova poštene in nepristranska.

V svojih prispevkih pa RTV ves čas blati delo vlade, najbolj zaskrbljujoče pa je – blati in postavlja pod vprašaj ukrepe, ki bi pripomogli k zajezitvi bolezni.

Remškar jo je takole ocenil:

“Želim povedati, da je tako ravnanje neodgovorno, nestrokovno in predvsem neprofesionalno in nepošteno. Veliko izrečenega ogroža naše gledalke in gledalce, novinarstvo pa je ob tem tiho. Ali je možno, da novinarji nimajo osnovnega znanja in informacij o tem virusu. Je v igri nekaj povsem drugega? Denimo politični aktivizem v korist bivših političnih struktur?

Nič čudnega, da se levi pol politike tako bori za obvladovanje programskega sveta RTVS, s tem se namreč obvladuje informacije.”

Remškar se je obregnil tudi na opozicijoso pripravili kakšen predlog, ali je njihova naloga zgolj vladati, deliti denar med njim ljube porabnike – medtem, ko ga vlada deli med nas državljane?

In kako, po mnenju Remškarja, opozicija deluje v času zdravstvene krize:

“Namesto, da bi stopili skupaj ob virusu, ki ga nismo poznali, proti kateremu nismo imeli ne cepiva ne zdravila, se je opozicija s pomočjo medijev odločila za spotikanje vlade in za nasprotovanje njenim ukrepom. Ali so s tem kaj prispevali k uspešnemu boju proti virusu? Ne. Ali so sami s pomočjo medijev pokazali na prave rešitve? Tudi ne!”

Seveda je samo del zapisa komentarje – več si preberite na tej povezavi:

https://nova24tv.si/slovenija/remskar-kriticno-najprej-politika-in-koristi-potem-pa-sele-zdravje-ljudi-strasljivo-kam-gre-danes-clovestvo/

Mi pa za konec – berite, spremljajte novice in ne verjemite vsega, dokler ne preverite na vseh medijih – in še:

– najbolj vas zavajajo na RTV in POP TV – zakaj pa ne bi jutri pogledali Planet TV, če vam Nova24TV že ne odgovarja, ki se jasno in javno deklarira za desni medij?

Planet Tv je povsem objektiven in pod nobenim strankarskim režimom.