Kako je kaj z letošnjo sezono na Bledu – za toplice Vivad zdaj vemo, da smo zaželeni zgolj oblečeni, s polnimi denarnicami?

Foto: TIGR

Seveda nismo pozabili lanskega leta, ko so nas pozivali, naj v času dopustov ne prihajamo na Bled, ker je tam preveč tujih počitnikarjev, ki so imeli najbrž bolj polne denarnice od delavcev iz Gorenja.

Prav zato nas zanima – kako je kaj letos – lahko peljemo svoje otroke na enodnevni izlet? Dopust v Gorenju se je namreč začel.

Foto: www.facebook.com/Teritorialna-obramba

Pravzaprav nas zanima – kam še lahko peljemo svojo družino na izlet po Sloveniji? Kje smo še dobrodošli, obubožani staroselci, ki komaj zmoremo za bencin – hrano pa nosimo s seboj?

Kje v Sloveniji so še točke, da nas ne “olužijo” za nezakonite vstopnine (kot to dela Logarska dolina), drage parkirnine (da potem otroku ne moreš kupiti niti lučke v trgovini) in neumnim pravilom, ki seveda veljajo zgolj za nas – za ostale obiskovalce iz tujine pa so ta pravila prilagojena njihovim navadam?

Torej – bi nam katero od dobro plačanih ministrstev blagovolilo sporočiti kam lahko gremo za en dan na izlet, po naši prelepi domovini, če še v življenju nismo videli bankovca za 500 evrov, ker so naše plače tako majhne, da nam jih izplačujejo v bankovcih po 20 evrov – no, ja, srečneži dobijo še kakšnega za 50 evrov?

In ja, še bolj nesramno je to, da mi plačujemo ta ministrstva – njihove visoke plače, ki jim omogočajo celo mesečne dopuste v tujini. Ja, to je največja sramota – in potem si ne vzamejo niti toliko časa, da bi vsaj razmislili, da se je potrebno pogovarjati o Sloveniji. O nas, ki se v tem trenutku srečujemo s problemom, kam peljati otroke, da bomo prišli čim ceneje “skozi”.

Zanima sploh koga, razen stranke SDS, Jelinčiča in Tonina, kako živi Slovenija?

Prepričani smo, da ne. Vse druge stranke – razen omenjenih – skrbi zgolj za dobro plačana delovna mesta za svoje poslance. Za obljubljeno oblast in privilegije, ki jih mi plačujemo.

Bomo kdaj rekli, da je dovolj tega? Da želimo tudi mi uživati v naši Sloveniji. Da si tudi mi zaslužimo naše morje, planine.

Seveda pa moramo priznati še nekaj – sami ste izvolili – zakaj, se morate pa vprašati. O tem ne bomo sodili, čeprav moramo sedaj skupaj z vami trpeti brezvladje v Sloveniji, kjer se res ne ve kdo pije in kdo plača.

Najbrž ste že spoznali, da se na državo, ki jo tako drago plačujete ne morete zanesti – zatorej se zanašajte na sporočila po medmrežjih, kam lahko greste na izlet – kje vam bo lepo, kje boste dobrodošli in kje je poceni.

Imejte se lepo na počitnicah – če bom našel poceni dopust, se me boste rešili vsaj za 14 dni – če ne, bom pa še čez poletje težil in sitnaril. Pa saj imate možnost ne brati in se ne jeziti, kot se jaz skozi vse leto.

Lepe dopustniške dni vam želim – četudi boste doma – pridni Gorenjčani in “knapi”!

Napisal: Mikki