Za tujce vse, za rojake nič?

Foto: pixabay.com

Že kar nekaj časa se odločam o tem, ali bi napisala, zakaj sem strahotno jezna. Zadnji dogodki so mi dokončno “dvignili pokrov”.

Pravijo, da se čustvena inteligenca določa po tem, koliko se znaš obvladovati v različnih situacijah. Torej – povsem sem “obvladana”…ampak trenutno globoko v sebi – že besna!

Odkritost je lepa lastnost – zato bom po točkah napisala, kaj me jezi:

Prvič ne zaupam vladi, ki dovoljuje nezakonite prehode naše meje.

Ko se oglasi policijski sindikat in potrdi moja sumničenja, da se za zavarovanje naše meje ničesar ne stori – mi zvonijo vsi zvonci v glavi.

Kako je to mogoče?

Za naše rojake iz Venezuele, ki tam stradajo in trpijo, so potrebni ne vem kakšni birokratski postopki – namesto, da bi tja poslali letalo, ki bi naše trpeče rojake takoj  pripeljalo v domovino.

Nezakonitih prestopov meje in sprejemanje tujcev brez dokumentov pa vlada ne vidi? Ne vidi tudi stiske policistov, ki bi radi pomagali našim krajanom ob meji – pa ne zmorejo?

Drugič Marjan Šarec je užalil policiste – zame je to nedopustno, ker tisti, ki spremljamo njihovo delo vemo, da so na skrajnih močeh zmogljivosti.

Kako naša vlada tega ne vidi?

Ne samo, da so policisti izpostavljeni boleznim, ki jih prinašajo nezakoniti prestopi ilegalnih migrantov čez Kolpo – policistov, ki bi varovali mejo, je premalo!

Tretjič po medmrežju se širi poziv civilne iniciative, ki prav tako “napada” policiste, češ, da nezadovoljivo opravljajo svoje delo.

Slabo mi je ob misli, kaj ta iniciativa v resnici očita policistom:

– da ljudi, ki prestopijo našo mejo na nezakonit način, policisti obravnavajo kot ilegalne migrante. Ali iniciativa ne ve, da policija pač spoštuje našo zakonodajo?

Ljudi obravnavajo kot nezakonite prestopnike naše meje – kar so spet po zakonu v resnici dolžni storiti, saj ne pridejo z dokumenti čez mejni prehod, temveč se skrivoma prikradejo v Slovenijo.

In zahteve iniciative se s tem še ne končajo:

– od policistov zahtevajo, da ne upoštevajo naše zakonodaje in vsem takšnim prišlekom dodelijo azil?

Zakaj pa? Prišli so s Hrvaške – je Hrvaška v vojni? Seveda ne – torej tudi azilantov ni.

Takole – napisala sem vam prvi del moje jeze in razburjenja – vendar to še ni vse! Se bom potrudila in vam napisala še vse ostalo, kar me moti in je skregano z vsako logiko normalno razmišljujočih.

Do tedaj pa – razmišljajte tudi vi….in prav vesela bom vsakega komentarja – pogovarjajmo se malo o problemih, ki bi jih bilo s pravo politiko mogoče rešiti.

Napisala: Milojka Mohor