Velenjski plavalci so na državnem prvenstvu odplavali državni rekord in osvojili 15 medalj

Slika je simbolična. Foto: Pixabay

V Kranju se je v nedeljo, 6. avgusta, končalo letošnje zadnje državno prvenstvo v plavanju. Po podatkih Plavalnega kluba Velenje se je tekmovanja udeležilo več kot 388 plavalcev iz 26 klubov ter gostje iz Irske, Madžarske, Makedonije in Turčije.

Foto: Plavalni klub Velenje

Na Poletnem odprtem prvenstvu Slovenije za člane, mladince in kadete so tekmovalci svoje moči merili štiri dni. Plavalci Plavalnega kluba Velenje so skupno osvojili 6 zlatih, 6 srebrnih in 3 bronaste medalje. V članski konkurenci je Nastja Govejšek osvojila dve zlati medalji, eno na 50 metrov prosto in drugo na 50 metrov delfin. Tri srebrne medalje je osvojila Nuša Erjavec in sicer na 50 metrov, 100 metrov in 200 metrov prsno. Kristjan Meža pa je osvojil bron na 100 metrov prsno.

Plavalke so pri štafeti 4×50 metrov mešano odplavale nov državni rekord 1:58,67 in postale absolutne državne prvakinje. Nastopile so Aida Jusić hrbtno, Nuša Erjavec prsno, Nastja Govejšek delfin in Tamara Govejšek kravl.

Mešana moško- ženska štafeta je v absolutni konkurenci v postavi Miha Sušec, Kristjan Meža, Tamara Govejšek in Nastja Govejšek na 4×50 metrov prosto osvojila tretje mesto.  

V mladinski konkurenci je Luka Geršak osvojil tri srebrne medalje, na 50, 100 in 200 metrov hrbtno in ob tem dosegel dva absolutna klubska rekorda, na 100 metrov je plaval 1:00,37 in na 200 metrov 2:12,76.

Aida Jusić je v kadetski konkurenci osvojila tri zlate medalje na 50, 100 in 200 metrov hrbtno, ki so tudi njene prve osvojene zlate medalje na prvenstvih Slovenije. Aida je na 50 metrov hrbtno odplavala tudi nov absolutni klubski rekord s časom 30,80.

Štafeta kadetinj je na 4×50 metrov prosto osvojila bronasto medaljo, v štafeti pa so plavale Nika Geršak, Nina Jakop, Aida Jusić in Tamara Logar.

Foto: Plavalni klub Velenje
Foto: Plavalni klub Velenje

 

 

 

 

 

 

 

Iskrene čestitke vsem plavalcem in trenerjema, Juretu Primožiču in Denisu Doblšku.

Uredništvo