V sredo so med 11.30 in 15.00 policisti Policijskih postaj Celje in Laško ter Postaje prometne policije Celje izvajali poostren nadzor prometa s poudarkom na meritvah hitrosti po sistemu VERIGA. Poostren nadzor je potekal na glavni cesti Celje- Laško- Vrhovo, v njem pa je sodelovalo pet policijskih patrulj.

Na območju Policijske uprave Celje se je stanje prometne varnosti precej poslabšalo, še posebno pa na glavni cesti Celje- Laško, kjer sta v letošnjem letu zaradi vožnje po levi strani, življenji izgubili že dve osebi.

Kljub obvestilu o načrtovanem nadzoru v medijih, velikemu številu policijskih patrulj na relaciji, preletavanju helikopterja, medsebojnemu opozarjanju voznikov ter opozorilih na radijskih postajah, so policisti zaznali kar 55 prekrškov, izdanih pa je bilo 54 plačilnih nalogov. Za enega voznika motornega kolesa bo zaradi vožnje s hitrostjo 112 kilometrov na uro v naselju z omejitvijo 50 kilometrov na uro, podan obdolžilni predlog na sodišče v Celju.

Policisti sporočajo, da bodo glede na rezultate poostrenega nadzora in glede na poslabšano stanje prometne varnosti poleg rednega nadzora prometa, tovrstne poostrene nadzore izvajali še pogosteje. Ob vsem tem pa posebej poudarjajo, da naj vozniki dosledno upoštevajo prav vse cestno prometne predpise, naj vozijo defenzivno, naj bodo stalno pozorni pri vožnji, na daljši razdalji pa naj predvidijo vse možne prometne situacije in nevarnosti.

Posebno velja izpostaviti prihajajoče obdobje ob začetku šolskega leta ter obdobje celega šolskega leta, ko bo na naših cesta tudi več otrok. Naj bo poleg ostalih, varna tudi najbolj ranljiva skupina udeležencev v prometu.