V Šoštanju odprli električno polnilnico

Foto: Pixabay

V ponedeljek, 18. septembra sta župan Občine Šoštanj Darko Menih in direktor Zavoda Zadihaj Teo Bunta namenu predala prvo električno polnilnico v Občini Šoštanj.

Po uspešno izvedenem evropskem projektu Celostne prometne strategije Občine Šoštanj, je še toliko pomembneje uvajati okoljsko sprejemljive načine mobilnosti, saj je ravno promet tisti, ki povzroča kar polovico okoljskih emisij. Glede na že degradirano šoštanjsko okolje, je skrb zanj še toliko večjega pomena.

Darko Menih in Teo Bunta; Foto: Občina Šoštanj

Občina je uspela pridobiti nepovratna sredstva Eko sklada za postavitev petih električnih polnilnic v občini. Pogodba za nakup, dobavo, namestitev, upravljanje in vzdrževanje je bila sklenjena z Zavodom Zadihaj, ki je bil po kriterijih Eko sklada izbran kot najugodnejši ponudnik. Eko sklad postavitev električnih polnilnic financira v celoti, za pripravo lokacije in dovod elektrike pa je poskrbela občina. Poleg lokacije pri Muzeju usnjarstva je električna polnilnica locirana še na Aškerčevi cesti, v kratkem pa bodo postavljene še zmogljivejše polnilnice na Kajuhovi cesti, pri Tresimirjevem športnem igrišču in v Topolšici pri domu krajanov.

Dodatna električna polnilna postaja, ki jo je podjetniški center Pristop pridobil v nagradni igri, je že locirana na parkirišču ob Podjetniškem centru Pristop v Šoštanju.

V vožnji z električnim avtomobilom se je preizkusil tudi župan Občine Šoštanj Darko Menih. Foto: Občina Šoštanj

V vožnji z električnim avtomobilom se je kot prvi preizkusil župan Darko Menih, ki se je zapeljal po Šoštanju, zapeljali pa so se lahko tudi obiskovalci. Po otvoritvi je Zavod zadihaj predstavil trenutno ponudbo okolju prijaznih vozil, vozila na vodik, metan in najbolj razširjeno ponudbo električnih avtomobilov. Podeljene so bile tudi nagrade sodelujočim v nagradni igri za električno polnilnico pri Podjetniškem centru Pristop.