Kronika: Ilegalni prestop državne meje, požar in tatvine

Foto: Pixabay

V ponedeljek so policisti Policijske postaje Rogaška Slatina okoli 7. ure zjutraj na območju Rogatca ustavili 23- letnega hrvaškega voznika, ki je v osebnem vozilu vozil turškega državljana, za katerega je bilo ugotovljeno, da je ilegalno vstopil v Slovenijo. Tujec naj bi prebrodil reko Sotlo in preplezal ograjo ob meji. Vozniku osebnega vozila so policisti izrekli globo po Zakonu o tujcih, turškega državljana, ki je ilegalno prestopil državno mejo, pa so v ponedeljek že prevzeli hrvaški varnostni organi.

V ponedeljek so bili policisti PU Celje okoli 12.30 ure obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Veliki Pirešici. Zagorelo je v kaminu, v zgornji etaži stanovanjske hiše. Požar je uničil del stene ob kaminu, del tal in del ostrešja.

Včeraj je bilo na območju PU Celje obravnavanih štirinajst prometnih nesreč, od tega tri z lažjimi telesnimi poškodbami in enajst z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru je bilo posredovano sedemkrat, v vseh primerih v javnih prostorih.

S področja kriminalitete policisti poročajo o vlomu v gostinski lokal, tatvini delovnega stroja, tatvini traktorja in več različnega orodja ter o vlomu v klet stanovanjskega bloka.

V Gaberkah je včeraj ponoči neznani storilec skozi okno vlomil v gostinski lokal in ukradel menjalni denar. V Štorah, na Lipi, je bila obravnavana tatvina delovnega stroja, znamke NTC 600, rumene barve. Lastnik škodo ocenjuje na dobrih 10 tisoč evrov. Na Svetini pogrešajo traktor Tomo Vinkovič, oranžne barve, letnik 1981, ki je bil parkiran ob vikendu v Kanjucah. V bližini železniške postaje v Zidanem Mostu je bila obravnavana tatvina dveh delovnih strojev ter dveh žag. V Velenju, na Koželjskega ulici, pa je bilo vlomljeno v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel moško kolo znamke Nakamura, modro- črne barve.