Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih dveh dneh prejeli 685 klicev občanov. 180 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

68 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 66 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih dveh dneh so na našem območju obravnavali 6 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 18 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trinajstkrat.

V zadnjih dveh dneh so trikrat pridržali 55-letno občanko, ki je v Celju kršila javni red in mir. V enem primeru je v trgovini v centru mesta napadla prodajalko, jo opraskala po obrazu in ukradla cigarete. V drugi trgovini je vzela sendvič, ga v trgovini pojedla, plačati pa ga ni hotela, napadla je tudi eno od strank trgovine, odpirala prehranske izdelke in jih metala s polic in se nasploh neprimerno vedla. Sinoči se je kršiteljica nedostojno vedla tudi v enem od bencinskih servisov v Celju, kjer je metala stvari s polic in grozila zaposlenim. Zaradi več kršitev javnega reda in miru so ji izdali plačilne naloge. Zaradi sumov storitve kaznivih dejanj pa jo bodo kazensko ovadili.

Kriminaliteta

Na Polzeli je neznani storilec iz treh gostinskih lokalov ukradel menjalni denar in dnevni izkupiček.

Na Čopovi ulici v Celju so obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je preiskal stanovanje. Podatkov, če je kaj ukradel, še nimamo.  

V petek so v Šentrupertu nad Laškim obravnavali dimniški požar. Ogenj se je z dimnika razširil še na ostrešje in ga uničil.

Na območju Mozirja so obravnavali drzno tatvino. Neznanec se je lastnikom stanovanjske hiše predstavil kot delavec enega od telekomunikacijskih podjetij in pod pretvezo, da mora namestiti nov tv vmesnik, zamotil lastnika. Med tem sta sostorilca vstopila v zgornje nadstropje hiše in ukradla več zlatnine. Vse občane znova opozarjamo naj v hiše in stanovanja ne spuščajo neznancev, ki prihajajo do njih pod raznimi pretvezami. Nekateri od njih se občanom tudi identificirajo z lažnimi službenimi karticami. Tako je bilo tudi v tem primeru.

V Spodnji Kostrivnici so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, od koder je storilec ukradel gotovino in bančno kartico. Na bankomatu v Slovenskih Konjicah je v nadaljevanju z ukradeno kartico dvakrat dvignil gotovino.  

V soboto zjutraj so bili obveščeni o tatvini goriva na avtocestnem počivališču Lopata. Neznani storilec je iz rezervoarja poljskega tovornega vozila ukradel okoli 300 litrov goriva.  

V Velenju je neznani storilec vlomil v prostore bencinskega servisa in ukradel več cigaret in sendvičev.

V Lipju, na območju Policijske postaje Velenje, je neznanec vlomil v tri počitniške hišice. Ukradel je nekaj kosov orodja in nekaj alkoholnih pijač.

Na Rogli so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz denarnice, ki jo je našel v vozilu, ukradel gotovino.

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje