Tudi prejšnji teden v Velenju kraje, grožnje in neupoštevanje ukrepov!

Foto: TIGR

SREDA Glede streljanja, ki se je zgodilo v sredo 11.11.2020 v Velenju, je bila uradna objava policije o dogodku in ukrepih policije, v medijih objavljena kmalu po dogodku in je dostopna malodane na vseh slovenskih medijskih portalih.

ČETRTEK V četrtek, okoli poldne, nas je občanka obvestila, da ji je grozil moški in jo vznemirjal. Policisti so se z obema pogovorili, zbrali vse potrebne dokaze in zadevo odstopili v reševanje prekrškovnemu organu, ki bo odločil o višini kazni za moškega, ki je kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Okoli 14.00 ure, nas je poklical občan, ki je prijavil krajo torbice, ki jo je pustil v sončnem parku v Velenju. Policist se je z občanom pogovoril, ga opozoril na samozaščitne ukrepe, sledi pa zbiranje obvestil, da bi torbico z vsebino in tatu čimprej našli.

Nekdo pa je okoli 17.00 ure v trgovini na Šaleški cesti , ukradel parfume v skupni vrednosti za okoli 500 evrov. Tega je pri delu posnela tudi video nadzorna kamera s pomočjo posnetka pa bo storilca nekoliko lažje najti.

Zvečer nas je poklical občan z ulice Koželjskega, ki je povedal, da je nekdo v fasado vrgel mandarino. Policisti so ugotovili, da materialna škoda pri tem ni nastala. Dogodek smo zabeležili v naše poročilo.

Ukrepali smo tudi ob prijavi občana, da se pred OŠ Gorica zbirajo osebe, kljub omejitvi gibanja in druženja. Oglobili smo štiri osebe.

PETEK V petek je občan prijavil, da mu je neznanec na osebnem avtomobilu, ki ga je imel parkiranega na Štrbenkovi v Velenju, namerno naredil rise in ga tako oškodoval za okoli 500 evrov. Ker oškodovanec pregona storilca ni zahteval bomo mi o tem obvestili državno tožilstvo.

Nekaj minut pred enajsto smo obravnavali kaznivo dejanje Razžalitev. Po prijavi občinskega uradnika je bilo namreč ugotovljeno, da je neznanec na spletnem portalu velenje.com v diskusijah, blatil dva občinska uradnika. Mi bomo ugotovili, kdo je ta neznanec bil, potem pa bomo zbrali vsa potrebna obvestila in vse skupaj s kazensko ovadbo odstopili na državno tožilstvo.

Poklical nas je občan s Tomšičeve, ki ga je ozmerjal sosed, ki naj bi ga žalil in celo grozil, da mu bo ubil psa. Kmalu za tem je poklical tudi drugi občan, ki pa je povedal, da to kar je rekel prvi, ni res. Mi smo napisali obe izjavi o tem kdo ima prav pa bo odločil prekrškovni organ.

Okoli poldne pa smo spet obravnavali tatvino parfumov v trgovini na Šaleški cesti. Tokrat je neznanec ukradel parfume v skupni vrednosti za okoli 300 evrov. Po pregledu posnetkov bomo zbrali vsa obvestila in jih skupaj s kazensko ovadbo poslali državnemu tožilcu.

Državno tožilstvo bomo obvestili tudi o kaznivem dejanju poslovne goljufije, ki smo jo obravnavali ob 17.00 uri.

Na protestnem shodu, ki se je zgodil v petek v Velenju na Titovem trgu smo našteli šest protestnikov, dva pa smo oglobili zaradi neupoštevanja odloka.

Zaradi preglasne glasbe na Kidričevi cesti  smo za mladoletnico napisali  obdolžilni predlog.

SOBOTA V soboto smo spet prejeli klic z ulice Koželjskega. Tokrat je neznani vitaminski napadalec, občanu v žaluzije vrgel pomarančo. Tudi tokrat materialna škoda ni nastala.

Ob 1.35 uri, smo po anonimni prijavi, v Šaleku, občanu zaradi preglasne glasbe izdali plačilni nalog. Še en plačilni nalog, zaradi preglasne glasbe pa smo izdali občanu na Kersnikovi ulici.

NEDELJA V nedeljo okoli 23.00 ureje k nam poklicala občanka s Tomšičeve ceste v Velenju, ki jo je motila glasna glasba sosedov. Policisti so preglasnega soseda opozorili za prekršek.

Ob dveh ponoči pa so policisti pridržali voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je popil veliko preveč alkoholnih pijač, kot pa bi jih smel, da bi lahko sedel za volan. Sicer se voznik z rezultatom preizkusa ni strinjal zato so  mu policisti odredili še strokovni pregled.

ZA KONEC… Že je za nami 15.november in policisti smo že začeli s preverjanjem vaših vozil, če so opremljeni z zimsko opremo. Ob tem velja opozorilo, da so ceste zjutraj spolzke in na izpostavljenih delih poledenele, zato prilagodite hitrost in se izogibajte sunkovitim speljevanjem in zaviranjem. Še posebej bodite pozorni na pešce saj je vidljivost zjutraj in zvečer slabša, pešci pa stopite iz teme in uporabljajte kresničko oziroma odsevno telo s katerim boste veliko bolj vidni in varni.

Pripravil: Uroš Medved

višji policist I

vodja policijskega okoliša