Ste opazili?

Foto: Nova24TV

Zadnje čase se vedno več ljudi pritožuje, da je v naši državi nekaj hudo narobe, saj je vse nekako pomešano, premešano in predvsem nerazumljivo.

Začelo se je s stavko učiteljev. Ljudje so se na veliko spraševali – PROTI KOMU stavkajo, če so imeli na zborovanju govore predstavniki VLADE?

Foto: Twitter

Kako je to mogoče – KAJ niso stavkali PROTI vladi, ki jim ne prisluhne, ne uresniči zavez in njihovih zahtev?

Kako lahko ministrica za šolstvo podpira stavko proti sebi?

Še bolj so se razburili ljudje, ko so videli, da učitelji PLOSKAJO govorcem, ki so njihov povod za stavko!?

Ob tem se je večina nezadovoljnih državljanov spraševala, kdo uči njihove otroke – kaj ti ljudje sploh ne razmišljajo v kakšno past so bili speljani? Normalno bi bilo, da bi vse vladajoče TAKOJ izžvižgali, saj je stavka vendar uperjena proti njim, ki vladajo.

In ker to še ni bilo dovolj za besnost prebivalcev, so na seji državnega zbora gledali poslanko IZ VLADE (prav o tem sem brala na vašem portalu – o predlaganem zakonu za onesnaženo Celjsko okolje), ki je očitno kazala nezadovoljstvo do ministrice za okolje, ki je prav tako v NJENI vladi!

Mar ne bi poslanka (namesto jeze) zahtevala interpelacijo, če je nezadovoljna z delom ministrice, saj je vendar v VLADI, katere naloga je, da ODLOČA?

Še bolj nenavadno je, da sta stranki DESUS in SD proti vladi v kateri sodelujeta! Vsaka zase propagirata svoj program in kot da nista bili udeleženi v vseh postopkih sprejemanja zakonov. Kot da nista večkrat podprli MINISTRICO ZA ZDRAVJE (zdaj jo na ves glas kritizirata). Kot, da nista podprli Cerarja v času ustavne obtožbe. Kot da ju sploh ni bilo tri leta v parlamentu!

Iz koga se norčujejo? Z nami, volivci, ali pa se morda spet zanašajo na naš kratek spomin, ker velikokrat pozabimo glasovanja ali pa jih niti ne spremljamo. Še bolj pa na medije, ki ne bodo korektno poročali KDO JE BIL v tej vladi ZA kaj?

…in še nekaj mesecev bomo trpeli ta nered, nedelo in neumnosti, če ne bo predsednik države, Borut Pahor, razpustil parlament, ki nima niti osnovnih pogojev delovanja, saj so v svojih izjavah tako nasprotujoči, da bi še osel zaznal, da tako ne gre naprej.

Pa SREČNO, Slovenija!

 

Marija