Splošna bolnišnica Celje zopet razkriva ozadje kadrovanj?

Ne moremo se rešiti slabih novic v zvezi s Splošno bolnišnico Celje. Zdaj je v medijih odjeknila vest o članici sveta (mag. Barbari Tiselj) zavoda Splošne bolnišnice Celje, ki je dobila zaposlitev na Ministrstvu za zdravje.

Pisali smo že o problemih v zvezi z imenovanjem nove direktorice, ki je bivša poslanka SMC. Zdaj se stranka SMC spet pojavlja – saj članica sveta zavoda, Barbara Tiselj, prav tako prihaja iz vrst te stranke.

Medtem, ko v Celju še vedno rešujejo probleme okrog imenovanja nove direktorice, je bila “nagrajena” članica sveta zavoda (tisti zavod, ki je imenoval Margareto Guček za direktorico) – mag. Barbara Tiselj – karierno je napredovala in dobila mesto na Ministrstvu za zdravje, kot ministričina sekretarka!

Tisljeva naj bi menda odlično odigrala vidnejšo vlogo pri odstavitvi prejšnjega direktorja in ustoličenju svoje strankarske kolegice na izpraznjeno mesto direktorja.

In kakšna je bila njena vloga?

Kot članica sveta na seji sveta ni podprla finančnega načrta takratnega direktorja Ferjanca (ob tem je menda še izjavila, da načrta ni niti pogledala). Še na isti seji so sprožili postopek za razrešitev direktorja (češ, da menda ni pripravil finančnega načrta?). Nenavadno pri vsem tem je, da je bil enak finančni načrt po odstavitvi direktorja potem potrjen!

Iz razpisa je potem menda s pomočjo razpisne komisije izločila Gabrovca (o tem smo že pisali), ki je tožil bolnišnico in mu je sodišče pritrdilo.

Tisljeva je bila po vsem tem napornem delu nagrajena z mestom ministričine sekretarke.

Kljub vsej “šlamastiki” okoli odstranitve starega in imenovanju novega direktorskega mesta, se je nova direktorica Margareta Guček Zakošek odločila ostati na funkciji in se pritožila na odločitev delovnega sodišča. Bolnišnica si je v nekaj dneh zaradi te njene odločitve nabrala kar nekaj tisočakov kazni!

O pritožbi bo ta mesec odločalo Višje delovno sodišče v Ljubljani.

Nadaljevanje te zgodbe bomo spremljali in vam poročali.

Več si lahko preberete TUKAJ!