Slovenci so besni zaradi EME!

Foto: http://www.rtvslo.si/zabava/glasba/evrovizija/video-znanih-je-16-nastopajocih-na-emi-2018/439933

Lahko bi rekli, kot vsako leto, ko mine Ema – hvala bogu! Ker je vsako leto več nezadovoljnih kot zadovoljnih. Naročniki RTV naročnine (ki so v to zakonsko prisiljeni) so besni, ker v resnici nimajo vpliva – niti na program, ki ga ponuja RTV; niti na izbore, ki naj bi bili v domeni gledalcev; niti na vsebine, ki naj bi jih pripravljali v tej hiši.

Nezadovoljstvo je iz leta v leto večje – nekateri so kljub zakonskim določbam prenehali plačevati naročnino.

Večina si želi, da strokovna žirija ni udeležena v končnem seštevku rezultatov Eme. Če naj Slovenija pošlje predstavnika pevcev v tujino – naj bo to tudi tako Le zakaj vedno izberejo nekakšno “strokovno” komisijo, ki preglasi prebivalstvo? Zakaj tako – mar ne zaupajo ljudem, da bi izbrali pravo?

Pesem Lee Sirk je bila všeč – koliko poslušalcem, ki so glasovali? Da ne bo pomote, Lea Sirk pri tem ni prav nič kriva in zasluži čestitke za izbor. Kriv je sistem izbire! In verjemite – samo to je pomembno, če naj bi glasovali gledalci in poslušalci.

Zakaj nista zmagala brata, ki sta bila ljudem menda najbolj všeč?

To je res nerazumljivo (kljub prikazu menda domnevnega glasovanja). Še posebej, če se zavedamo, da to plačujejo RTV naročniki.

Letos je bilo še šest “strokovnih” žirij (po pet članov), ki so odločili namesto tisoče glasovalcev – je to prav? Kako je možno, da imajo žirije 50 odstotkov in prav toliko tudi telefonsko glasovanje? Vsakomur je lahko jasno, da to menda ni pošteno.

Kakorkoli – spet imamo zmagovalko, po izboru žirije. Jezni bodo sčasoma pozabili, peščica veselih pa praznuje.

…in tako se vrti, če ni sprememb…