Naša vojska ponižana?

V vseh medijih lahko te dni zasledimo, da je stanje v Slovenski vojski precej klavrno. Ker o tem toliko vsi pišejo in govorijo, se nismo mislili oglasiti, pa nas je spet presenetila izjava poslanca Škoberneta, ki prihaja iz naših krajev. Tudi ministrica Katičeva je iz Velenja, zato kar ne moremo molčati.

Škoberne je na socialnih omrežjih izjavil: “Vedno bolj je jasno, da je Andreja Katič ena najuspešnejših ministric za obrambo in številni kar tekmujejo, kdo jo bo bolj učinkovito oviral pri tem, da naredi red in vzpostavi pogoje za rast in razvoj SV. Ampak Andreja se ne da in dela naprej.”

Najbolj bode v oči zadnji Škobernetov stavek, da ministrica še kar ostaja. Ravno s tem je nekaj narobe – vsi so pričakovali njen odstop! Če je Erjavec nekoč odstopil zaradi kant za smeti; Drobnič menda zaradi tega, ker je zamahnil proti mikrofonu novinarke; bi pričakovali, da bo odstopila tudi ministrica, ki ne poskrbi, da bi bila vojska primerno oblečena in obuta.

Toda ne – ministrica se ne počuti odgovorno in vse prelaga na vodstvo vojske. Če je temu tako in je res za vse odgovoren vrh vojske, potem tega ministrstva sploh ne potrebujemo! Zakaj bi plačevali ministrico, ki preloži svojo odgovornost na načelnika generalštaba Slovenske vojske in ga zamenja.

Takšne poteze menda samo kažejo na to, da so na visokih položajih v vladi ljudje, ki so brez morale in odgovornosti.

Ne bomo razpravljali o tem, ali to drži ali ne. Je pa vsekakor čudno, da to podpirajo tudi poslanci, ki jih prav tako plačujemo mi.

In kar se tiče prevzema odgovornosti ima vlada Mira Cerarja res velike težave – kar poglejte ministrico za zdravje – čeprav jo vsa stroka zavrača in trdi, da je menda do sedaj naredila samo škodo zdravstvu, jo vlada in vladni poslanci vztrajno branijo in ohranjajo njen položaj.

Podobno se zdaj dogaja z ministrico Katičevo – ljudi prepričujejo, da so krivi drugi – torej se spet postavi vprašanje, zakaj pa ti drugi niso bili zamenjani prej? Kaj tudi to ni njena odgovornost?

Ne moremo mimo tega, da ne bi še enkrat vprašali – zakaj torej potrebujemo ministre, če ti ne nosijo nikakršnih odgovornosti?