V Šaleški dolini, kjer se nahajajo jezera umetnega izvora kot posledica odkopavanja premoga, je ob čolnarni na Velenjskem jezeru zaživela Velenjska plaža. Urejena obala s prodom in mnogo travnatih površin nudi obiskovalcem precej možnosti za preživljanje prostega časa.

Minuli konec tedna se je z otvoritvijo kopalne sezone na Velenjski plaži odvijal Skok v poletje, ki se je pričel s Kresno nočjo v petek in nadaljeval v soboto s precej atraktivnim programom, Pljuskom na Velenjski plaži. Vroč sobotni dan se je zaključil z open air koncertom skupine Šank Rock, ki je privabila številno množico obiskovalcev, v nedeljo pa sta potekala Bike festival Velenje in Adventure race Slovenia.

Foto: velenje-tourism.si

Na Velenjski plaži v poletnem času deluje vodni park z napihljivimi igrali, kakovost vode za kopanje pa se redno preverja. Na voljo je tudi reševalec iz vode. Okolica ponuja kolesarsko- sprehajalne poti okoli Šaleških jezer, od sobote naprej je ponudba bogatejša za masažne storitve, kotiček s knjigami in revijami pa vas bo popeljal v poletje polno dobrih zgodb. Le nekaj metrov stran od Velenjske plaže se nahaja Kamp, ki ponuja najem mobilnih hišk, prostor za prenočitve v avtodomih in prikolicah ter možnost šotorjenja tik ob jezeru. Možna je izposoja Windsurf in SUP opreme, s pletno, leseno ladjico na električni pogon, ki sprejme 18 potnikov, pa se lahko odpravite na panoramsko vožnjo.