Se Luka Mesec šali ali morda nesramno žali Gorenje?

Včerajšnja Tarča na TV Slovenija močno odmeva po vseh družbenih omrežjih. Tarča je bila nekako predvolilno obarvana, saj so bili povabljeni vsi, ki jim ankete po državnozborskih volitvah napovedujejo vstop v parlament.

Na družbenih omrežjih pa ne komentirajo programov vabljenih strank, temveč precej nenavadno izjavo Luka Meseca, ki je v pogovoru med drugim dejal:

“…Če hočemo priti v drugačen razvojni model, se bomo morali začeti spraševati, kako okrepiti notranji trg, KAKO POSTATI MANJ ODVISNI OD IZVOZA, KI JE TRENUTNO NAJVEČJA AHILOVA PETA NAŠEGA GOSPODARSTVA…..”

Ob tem se komentatorji seveda sprašujejo, če Mesec ve, od kje dobiva plačo. Zdaj sedi že 3 leta v parlamentu, kjer ves čas poudarjajo, da nas rešujejo izvozniki in da so izvozniki tisti, ki skrbijo za visoko gospodarsko rast.

Nas prav zanima, kaj si ob takšnih izjavah misli spoštovani direktor Gorenja, Franjo Bibinac, ki se ves čas svojega mandata trudi Gorenje ohraniti na svetovnem trgu. Ki ves čas išče rešitve, kako peljati delavce in tovarno v prihodnost. Ki ima cel kup skrbi zaradi nestabilnosti zunanjih trgov. In potem pride mlad, neizkušen poslanec, ki dela v gospodarstvu najbrž še ni videl od znotraj in pove Bobincu, da je njihovo podjetje ahilova peta našemu gospodarstvu.

Nam se takšna izjava ne zdi niti smešna, še manj pa razumljiva, prej bi lahko rekli, da je sramotna za poslanca, ki ga plačujejo prav delavci Gorenja in podobna izvozna podjetja. Močno upamo, da se bo poslanec Luka Mesec opravičil tako delavcem, kot tudi vodstvu Gorenja!