Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Celje, so v četrtek, 17. avgusta, na avtocestnem počivališču Zima ustavili voznika osebnega vozila španskih registrskih številk. Vozilo je vozil 26-letni Romun, poleg njega je bil še sopotnik, prav tako Romun, star 29 let.

Pri kontroli dokumentov, potnikov in vozila sta policista na zadnjih sedežih vozila zaznala večjo izboklino, zato sta voznika in sopotnika pozvala, da odstranita tekstilno prevleko sedeža. Ob odstranitvi prevleke sta policista videla, da je bil namesto sedežnega polnila v sedežu večji zavoj s prepovedano drogo konopljo. V zavoju je bilo dobrih 70 dekagramov konoplje. Vonj konoplje sta skušala Romuna prikriti s kavno usedlino, ki sta jo zapakirala v vrečke okoli konoplje.

Foto: PU Celje

 

 

 

 

 

 

 

Naslednji dan so policisti pri preiskavi vozila našli še več zavojev konoplje. Skupno so je zasegli dobre tri kilograme. Prepovedana droga konoplja, ki sta jo prevažala Romuna, je bila namenjena nadaljnji prodaji.

Foto: PU Celje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oba romunska državljana, sta bila v soboto, s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja “Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog”, privedena k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor.