“Razlika med najnižjo pokojnino za 40 let delovne dobe in socialno pomočjo je po novem samo še 168 evrov #sampovem”

Foto: pixabay.com

Tako je twittnil Matej Lahovnik, ob novici, da misli vlada dvigniti znesek socialne pomoči za 34 evrov.

Vlada je namreč sprejela predlog o dvigu osnovnega zneska iz zdajšnjega, ki znaša 297,53 na predvidenega 331,26.

Je še kaj za dodati? Morda samo vprašanje komu so največkrat namenjene te socialne pomoči? Je res, da so jih v Velenju največ deležni priseljenci, ki nimajo niti državljanstva in ne znajo slovensko ali pa je to samo izmišljotina?

Najbrž bi bilo zanimivo videti dokumentacijo, koga naša država plačuje in zakaj se tako grdo dela z upokojenci, ki so 40 let trdo delali, da zdaj izmučeni “tolčejo” revščino.

Nekdaj je veljalo, da najprej poskrbiš za svojo družino in razdeliš kruh, da niso lačni, šele nato pomagaš drugim.

Danes je drugače – beguncem drage televizorje, usnjene sedežne, plačano stanarino, plačano elektriko in podobne ugodnosti (menda nas vsak begunec stane kar okoli 1900 evrov), upokojenca pa napotijo na Rdeči križ in Karitas. Najbrž bi bili tudi najrevnejši upokojenci sila veseli, če bi jih oprostili plačila elektrike, plačila najemnin in podobno. Ampak ne – za naše ljudi ti privilegiji ne veljajo. Je to zato, ker govorijo slovensko? Samo vprašamo, ker si drugače res ne znamo več razložiti, zakaj delavci Gorenja plačujejo državo, ki jim bolj škodi kot koristi. Na veliko zapravljajo njihov denar za neumne projekte in trošijo za zaposlovanje javnega sektorja, ki je že zdaj prevelik. Višajo plače eliti in nas prepričujejo, kako dobro nam gre, saj so upokojenci dobili 6 evrov višjo pokojnino.

Najbrž to ne bo šlo več v nedogled – nekaj se mora spremeniti, ali pa Slovenije ne bo več. Vsaj tiste ne, ki jo poznamo in ljubimo. Spremembe prinesejo volitve, nikar pozabiti kako “prijazna” je bila ta vlada (stranke DeSUS, SMC in SD) do vas, ko se boste odločali o tem, komu nameniti svoj glas.