Premišljen boj zagovornikov vegetarijanstva – ali pa res jemo pomije?

Foto: pixabay.com

Afere z mesom se kar vrstijo. Dvom uporabnikov je vedno večji. Nas pa zanima – je to upravičen dvom ali je morda to še ena od potez, ki jo uporabljajo vegani?

Poljski novinar, ki je sprožil ves ta dvom je v intervjuju povedal, da je že nekaj let vegetarijanec. Zakaj ga je potem zanimalo, kaj jemo mesojedci?

Po logiki bi moral raziskovati kakšna je zelenjava, ki jo uživa. Koliko je škropljena, koliko zamrznjena in kje vse se nahaja do prodaje.

Zgoraj napisano je seveda zgolj v razmislek s čim vse nas zavajajo in kako pritlehne načine pri tem uporabljajo – seveda – če jih res.

Da je s kebabom očitno nekaj narobe, žvrgolijo že ptički. To ni novost, saj so že zdavnaj ugotovili, da kebaba, kot ga prodajajo danes pač ne moreš imeti, če pri tem ne uporabljaš kemije.

Zakaj?

Po preprosti logiki – meso, ki ni v kosu se znotraj kepe razkraja.

Wikipedija govori o kosih mesa, ki se pečejo in postopno režejo:

https://sl.wikipedia.org/wiki/Kebab

Torej, če bi kebab bil takšen, kot so naše pečenke – ki jih krademo ob robovih še preden so pečene (največkrat zato, da poskusimo slanost in okus) – ne bi bilo nič narobe.

Velik kos mesa, ki se vrti in postopoma peče.

ttps://sobotainfo.com/novica/lokalno/sporno-kebab-meso-umaknili-iz-restavracij-po-sloveniji-tudi-v-murski-soboti/

To, kar imamo danes pa je zaskrbljujoče prav zaradi zdravja naših otrok, ker ti to največ jedo.

Zakaj?

Na primer:

Študentski bon v restavraciji potrebuje doplačilo vsaj 3 evrov – kebab ali sendvič pa 50 centov. Kaj mislite, kje jedo naši študenti?

Kakorkoli, za naš obstoj in zdravje smo prisiljeni jesti meso, ker smo alpska dežela. Imamo zimo. S hrano jo zdravo preživimo.

Povsem napačno je mnenje, da trg vse ponuja in se lahko mesu odrečemo. Pri nas ne rastejo limone, pomaranče. Mi nimamo arašidov in podobnih oreškov, ki bi nadomestila minerale.

Imamo pa orehe, kislo zelje in repo, motovilec, jabolka, krompir, fižol.

Za zaključek – res nas zavajajo (mesna industrija, zelenjavna industrija), vendar imamo moč – mi sami se odločamo kako bomo živeli in kaj bomo jedli!

Ob tem pa še naše priporočilo:

– poiščite naše kmete in tam kupujte.

– poučite otroke, da je kislo zelje zdravo.

– uprite se propagandi zaslužkarjev, ki jim je malo mar za vaše zdravje.

– jejte zdravo in s srcem.

Napisal: Mikki