Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje opozarja na daljše obdobje suhega in toplejšega vremena. Na svoji spletni strani so objavili opozorilo zaradi porasta števila požarov:

 »Daljše obdobje suhega in toplejšega vremena povzroča ugodne razmere za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju v večjem delu države. V zadnjih dneh je število požarov v naravnem okolju predvsem zaradi spomladanskega čiščenja kmetijskih površin ter kurjenja in požiganja naravnih nenevarnih materialov višje na območju osrednje in vzhodne Slovenije. Takšno stanje pričakujemo do prvih obilnejših padavin. Zaradi trenutnih razmer svetujemo previdnost pri morebitni uporabi ognja v naravnem okolju in pri aktivnostih, ki lahko v naravnem okolju povzročijo požar. Obenem še opozarjamo, da je požiganje v naravnem okolju prepovedano.«

Vir: PGD Šoštanj

Požari so se vrstili na območju Mozirja, Šoštanja, Celja in Velenja. V Mozirju je včeraj na Orožnovi cesti (obvoznica) nenadzorovano gorel manjši kup nenevarnih naravnih odpadkov. V Skornem pri Šoštanju je prav tako včeraj zagorelo 600 kvadratnih metrov z grmovjem prekrite površine, v Velenju pa je danes zagorelo odpadno vejevje v manjšem gozdu v bližini objekta na cesti III. V Celju so poročali, da sta na Cesti na Ostrožno zagorela suha trava in grmičevje.

 

Vir: PGD Mozirje

Zaradi takih dogodkov je potrebno biti še posebno previden in dosledno upoštevati predpisana navodila, saj se je le na tak način mogoče izogniti morebitnim nesrečam in materialni škodi ob požaru.