Pošteno delo vedno bolj podcenjeno – lenuhi dobro živijo!

To, ker se sedaj dogaja, je skregano z vsako pametjo – delavci komaj preživijo, čeprav trdo delajo; sesalci socialnih pomoči pa se vozijo naokoli v dragih avtomobilih in jih država kar naprej nagrajuje.

Tudi tako lahko razumemo nerazumljiv predlog levice (Luka Mesec), ki želi dvigniti socialno podporo brezposelnim. Ta sedaj znaša 297 evrov, po njihovem predlogu pa bi bila v višini 385 evrov.

Mesec razmišlja v smeri, da brezposelnim ne bi bilo potrebno poprijeti za vsako delo, ki jim je ponujeno, temveč bi lahko počakali na službo, ki bi jim odgovarjala.

In ta, bomo rekli kar preprosto, neumen predlog podkrepi z besedami:

“Nizke socialne pomoči so vzvod za ohranjanje nizkih plač. Posledice: v državi imamo kljub visoki gospodarski rasti še vedno 280.000 ljudi pod pragom revščine, petina od teh je zaposlenih!”

Po zdravi kmečki pameti, je vsakomur jasno, da je to popoln nesmisel, saj eno z drugim nima nikakršne povezave. Plače niso odvisne od višine socialnih pomoči, to je menda razumljivo že osnovnošolcem!

Plačo si delavci zaslužijo z delom. Najbrž je pa res, da Mesec ne razume, kaj pomeni cel mesec vstajati ob petih zjutraj in se ob treh popoldne popolnoma izmučen vrniti domov.

Tudi ne razume, da delavci delajo 40 let, da potem starost preživijo ob makaronih in povsem izključeni, ker imajo tako nizke pokojnine.

Prav tako je za Meseca in njegove podpornike “španska vas”, kako požrešna je država, da lahko vzdržuje njega in njemu podobne. Delavci in upokojenci bi lahko veliko bolje živeli, če bi zmanjšali dajatve državi. Davki v Sloveniji so med najvišjimi na svetu!

Levica ne razume, da kljub visoki gospodarski rasti niso denarnice delavcev prav nič bolj polne – nasprotno, krepi se javni sektor in tam se dvigujejo plače, medtem pa 56.000 delavcev, ki trdo delajo, nimajo dovolj niti za preživetje.

Če bi poslušali levico, bi država še bolj pritisnila na delavce in posrkala še tisto malo kar dobijo. Podpirajo lenuhe, ponižujejo delo in živijo na račun delavcev – to je najbrž vsa resnica.

Res srčno upamo, da predlog Meseca v državne zboru ne bo sprejet, saj bi to pomenilo, da bi vsak ilegalni ali legalni priseljenec živel bolje, kot delavka, ki že dvajset let pušča svoje zdravja za trakom v Gorenju ali rudar, ki pol dneva ne vidi dnevne svetlobe in ne diha svežega zraka. To je nesprejemljivo in pogubno za Slovenijo.

Delo je potrebno spet vrniti ugled in spoštovanje. Delavcem se moramo zahvaliti, da imamo šolstvo, zdravstvo in ostale dobrine. Vsak evro, ki ga delavcu pobere država, bi morali dvakrat obrniti in dobro premisliti, kako ga bodo porabili, ne pa da na račun tega denarja nekateri živijo, kot bogovi – delavci pa konec meseca nimajo niti za kruh.

Tisti delavki v Gorenju za trakom in tistemu rudarju, ki dela pod zemljo; bi se morala levica, z Lukom Mesecem na čelu, prikloniti in jim poljubiti roke – brez njihovega dela on ne bi sedel v parlamentu in ne bi imel možnosti trositi neumnih predlogov, ki so v škodo vsem delovnim ljudem.

Napisal: Mikki