Policisti Postaje prometne policije Celje na avtocesti zaznali več prekrškov voznikov tovornih vozil

Policisti Postaje prometne policije Celje so v zadnjih dneh opravljali poostreno kontrolo v cestnem prometu na avtocesti. Cilj nadzora je bilo ugotavljanje manipulacij nad zapisovalnimi napravami v tovornih vozili, tehnična urejenost vozil, spoštovanje  pravil pravilnega nalaganja in zavarovanja tovora ter nadzor izrednih prevozov ter prevoza nevarnega blaga in odpadkov v cestnem prometu.

Ustavili in kontrolirali so sedemindvajset tovornih vozil. Pri trinajstih ustavljenih vozilih so ugotovili trideset  kršitev s področja socialne zakonodaje, tehnične urejenosti ter kršitve v zvezi prevoza tovora. Prav tako so ugotovili, kršitve povezane s prevozom nevarnega blaga, izrednega prevoza, prevoza odpadkov, v enem primeru pa je voznik tovornega vozila s priklopnikom, državljan Belorusije, vozil pod vplivom alkohola. Obravnavanim voznikom so izdali plačilne naloge, izrekli globe, dvema pa so začasno odvzeli vozniški dovoljenji. Zaradi določenih kršitev so zoper odgovorne osebe in pravne osebe uvedli prekrškov-ne postopke.

 

 

 

 

V nadzoru so ugotovili hujšo kršitev pri prevozu nevarnega blaga, ko voznik  tovornega vozila, državljan Hrvaške, med vožnjo ni ustrezno zavaroval nevarnega blaga, ter ni posedoval zahtevane dokumentacije za opravljanje tovrstnega  prevoza. Pri vozniku tovornega vozila, državljanu Turčije, so ugotovili več hujših kršitev s področja časa trajanje vožnje, vožnje brez voznikove kartice, ter nepravilno naloženega in zavarovanega tovora.