Poklical policijo ker naj bi zbil srno, v resnici trčil v betonsko oviro

Foto: TIGR

ČETRTEK

V četrtek nas je poklicala občanka, ki je v nakupovalnem centru Velenjka, v trgovini H&M našla nahrbtnik rjave barve. Če ga kdo pogreša, ga čaka na Policijski postaji Velenje.

Varnostnik iz trgovine na Kidričevi cesti, nas je ob 13.44 obvestil, da je pri tatvini zalotil osebo, ki si je hotela prilastiti energijsko pijačo in vodo. Ker odgovorna oseba kazenskega pregona storilca ni zahtevala bomo napisali kazensko ovadbo z umikom.

Ob 16.35 smo sprejeli prijavo o kaznivem dejanju Grožnje, delavke iz Centra za socialno delo, ki ji je neznanec grozil preko SOS telefona. O kaznivem dejanju bomo obvestili državnega tožilca.

V četrtek smo obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo.

PETEK

V petek smo preverjali okoliščine prijave kaznivega dejanja nasilja v družini v Podgorju. Ker smo ugotovili, da ni vseh elementov omenjenega  kaznivega dejanja, smo o tem, s poročilom, obvestili državnega tožilca.

Dvakrat smo zasegli substance za katere sumimo, da gre za prepovedano drogo. Poslane so bile na analizo. V primeru, da gre za prepovedano drogo bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

Ob 9.00 nas je varnostnica iz sodišča v Velenju obvestila, da ima težave s stranko, ki ni upošteval hišnega reda. Prekrškovni organ bo zanj, zaradi neupoštevanja določil Zakona o zasebnem varovanju,  odločal o višini globe.

Ob 11.38 je na Policijsko postajo Velenje poklical občan, ki je dežurnemu policistu povedal, da je z avtom zbil srno in želi ogled policije. Policisti na kraju so ugotovili, da voznik ni zbil srne, temveč je avtomobil poškodoval pri velenjski plaži, kjer se je zaletel v betonsko, talno oviro. Policisti so mu zaradi neprilagojene hitrosti in pobega s kraja prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Ob 16.15 smo v Pesju obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice, ki so ji policisti izdali plačilni nalog.

SOBOTA

V soboto zjutraj je občan, na policijsko postajo, prinesel mobilni telefon znamke Huawei, ki ga je našel na Starem trgu v Velenju. Če ga kdo pogreša naj ponj pride na Policijsko postajo Velenje.

V soboto je občan na Policijski postaji Velenje prijavil tatvino skuterja, ki ga je neznanec ukradel na Prešernovi cesti v Velenju ter z dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1500 evrov. Mi bomo zbrali vsa obvestila in dokaze in o tatvini obvestili državnega tožilca.

Še eno tatvino smo obravnavali ob 18.31, ko je občanka prijavila, da ji  je neznanec na Cesti Františka Foita pred vhodnimi vrati v stanovanje, ukradel del stikala za zvonec. O kaznivem dejanju bomo obvestili državno tožilstvo.

V soboto smo obravnavali še kaznivo dejanje Zanemarjanje mladoletne osebe in Nasilje v družini, dvakrat pa smo posredovali zaradi preglasne glasbe.

NEDELJA

V nedeljo smo posredovali zaradi hrupa na Kersnikovi cesti, v Topolšici pa smo obravnavali prometno nesrečo v  kateri ni bi nihče poškodovan.

Kljub temu, da je junij že čisto pred vrati, so dnevi še vedno muhasti in aprilski. Zaradi dežja je vidnost slaba, ceste pa so spolzke in precej nevarne. Pešce opozarjamo, da so na cesti vidni in uporabljajo kresničko oziroma podobno odsevno telo. Voznike opozarjamo, da hitrost prilagodijo razmeram na cesti še posebej pa bodite previdni v bližini šol in otroških igrišč. Preglejte pnevmatike in jih po potrebi zamenjajte, ker kljub temu, da je mogoče tekalni profil še dober, starost pnevmatike drastično zmanjša njene vozne lastnosti in karakteristike.

Vse voznike opozarjamo, da tudi v tem tednu poteka poostren nadzor, v katerem smo policisti še posebej pozorni na prekrške, voznikov enoslednih vozil in prekrške povezane z njimi zato bodite previdni in spoštujte predpise.

Uroš Medved