Počivalšek s Hisense podpisal pogodbo o sofinanciranju!

Foto: Vir:. https://www.facebook.com/PocivalsekZ/photos/pcb.2874240856182886/2874237072849931/

Pisali smo že o tem, da namerava država s sofinanciranjem pomagati tovarni Hisense pri investiciji tovarne televizorjev.

Takole sporočajo iz tovarne:

“Direktor tovarne Hisense Europe Electronic Chao Liu in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta podpisala pogodbo o državnem subvencioniranju Hisensove investicije tovarne televizijskih aparatov v Velenju. Gre za sredstva v višini skoraj enega milijona evrov, kar predstavlja 25 odstotkov vrednosti investicije, ki je načrtovana v obdobju do konca leta 2023.

Tovarno Hisense Europe Electronics smo zagnali v začetku letošnjega leta, danes pa zaposluje že več kot 750 zaposlenih. S pomočjo investicije bomo povečali proizvodne zmogljivosti tovarne, v kateri bomo že v prvem letu izdelali 2,5 milijona TV aparatov blagovne znamke Hisense za evropski trg.”

Pišejo tudi o tem, da nameravajo v prihodnjih letih povečati proizvodnjo na 4 milijone televizorjev na leto.

Predsedujoči skupine Hisense Europe, Hanson Han je ob tem dejal:

“Prejeta spodbuda bo imela vsekakor pozitiven finančni učinek na poslovanje podjetja Hisense Europe Electronics, še pomembnejše pa bo sporočilo Republike Slovenije, ki je z dodelitvijo subvencije pokazala, da je tujim investitorjem naklonjeno okolje. S tem Republika Slovenija daje jasen signal, da so tuje neposredne investicije pomemben dejavnik gospodarske rasti in da prinašajo domačemu gospodarstvu številne ugodne učinke, Hisense pa še utrjuje v prepričanju, da je bila odločitev za Slovenijo prava izbira.”