OTVORITEV CESTE IN VELIKONOČNE RAZSTAVE NA DVORCU GUTENBUCHEL V RAVNAH PRI ŠOŠTANJU

Vir: youtube.com

V petek, 7. aprila 2017, je ob 17. uri potekala krajša slovesnost ob otvoritvi prenovljene ceste v Ravnah pri Šoštanju. Otvoritev je potekala pri odcepu za dvorec Gutenbuchel, ki je lociran sredi čudovitega baročnega parka. Po otvoritvi ceste je bila na ogled postavljena Velikonočna razstava na dvorcu.

Po uvodnem nagovoru Špele Sovič, je prisotne najprej nagovoril župan občine Šoštanj Darko Menih, ki je poudaril, da so nove investicije zelo veseli in da koncesionar, podjetje Andrejc d.o.o., že pridno nadaljuje z investicijsko- vzdrževalnimi deli na več odsekih lokalnih cest v občini Šoštanj. Naslednji odsek v sklopu koncesijske obnove je obnova severne obvoznice, lokalne ceste med Ravnami in Lajšami. Pojasnil je tudi, da je od 44 kilometrov vseh cest v občini Šoštanj, ki so predvidene za obnovo, obnovljenih že 18 kilometrov.

Jože Sovič, predsednik Krajevne skupnosti Ravne je v svojem nagovoru hudomušno pripomnil, da bi koncesionar lahko ostal kar v Ravnah in obnovil vse njihove ceste, ki so obnove potrebne.

Za kulturno popestritev so poskrbeli Ravenska Plehmuzika, pevci pod vodstvom Tee Plazl in otroški zborček. Po cesti so se otvoritveno zapeljali gaberški kolesarji.

 

 

 

 

 

Po otvoritvi ceste je bila odprta Velikonočna razstava na dvorcu Gutenbuchel. Dvorec Gutenbuchel, ki je bil v preteklosti predmet denacionalizacijskega postopka, je še pred nekaj leti kot svojo enoto uporabljala Psihiatrična bolnišnica Vojnik, ki pa je zaradi racionalizacije poslovanja morala dvorec zapustiti. Danes se v parku pred dvorcem bohoti mogočna magnolija, najvišja v Sloveniji, pod njeno krošnjo pa je že potekal tudi civilni poročni obred. Rezultate pridnih rok ustvarjalcev, ki sodelujejo v dogodku, si lahko ogledate vse do 17. aprila 2017.